Tévériport a menekültekről

Címkék: menekülttábor

2013.07.29. 23:42

Főállású alpolgármester részéről igazán rosszul esik kenyéradó városának, hogy a városlakókban bőrszín alapján kialakult ellenszenvről beszél. Pálffy Károly bizonyára azért teszi ezt, mert nem látják át: ami szemetet a menekültek a befogadó város főterén hagynak korra, nemre, vallásra bőrszínre való tekintet nélkül, sok helyinek több soknál.

Ezt nem szabadna a városnak intézkedés nélkül szemlélnie. Ennek megoldása felé kellene irányulnia a város válaszának, ezzel késtek meg. A tévéinterjúban a setesuta pótcselekvés természetesen nem az elmaradt rendtételről beszél. Inkább azzal bántja meg az alpolgármester Bicske népének egy részét, hogy ők bőrszín alapján döntenek ellenszenv mellett. Ami nyilatkozatának egészségügyi részét illeti, szintén nem teljesen állja meg a helyét. 

   Részletek.....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teljes mértékéig igaza van az Alpolgármesternek a borszín semmit nem jelent. Amennyi magyar rossz annyi külföldi is. Egyelore vagyunk.Mi is imigraltunk annak idején,de ettol nem voltunk rossz emberek. En ismerem a bajukat. Be akarnak illeszkedni.Segíteni kellene oket es nem ellehetetleniteni az eletuket.
Napi szinten mozgok közöttük. Semmi kirívó nincs a viselkedésükben. A gyermeküket sétáltató anyukák, és a kutyáikat sétáltató gazdik sokkal több szemetet hagynak maguk után.Az hogy köszönnek, vagy megpróbálnak beszélgetni (ismerkedni) az miért zaklatás?
Fényes nappal nem Ők rabolják ki az idős nőket, és nem Ők törnek be délben a város központjában.Ülnek a Kossuth téren ...miért okoz ez akkora problémát?
Sorban állnak, hogy tudjanak az interneten rokonaikkal,barátaikkal kommunikálni..ha már velünk nem tudnak. Segíteni kéne Őket, nem bántani.
@Zsuzsa Kassai: mi is azt mondjuk, hogy semmit nem jelent. valamit félre tetszik érteni. az alpolgármester Bicske lakóiról azt állítja ebben a riportban, hogy bőrszín alapján alakul ki előítéletük. ez többnyire nem igaz, mert több a normális ember. erről írtunk. és arról, hogy a városnak jobb problémakezelést kellett volna alkalmaznia egyes területeken, nem az itt élőkre tenni dehonesztáló megjegyzéseket ország-világ előtt.
Senkire nem kívántam (az itt élőkre sem )semmiféle megjegyzést tenni. Csak és kizárólag a saját észrevételemet ,és tapasztalatomat írtam le.
@sajucu: köszönjük. majdnem teljesen egyetértünk.
Én a tábor szomszédságában élek 24 éve. Mindenféle ember megfordult ez alatt az idő alatt, nem is volt mindig probléma mentes az egymás mellett élésünk. Meglepődtem én is a sokszínű sokadalmon első napokban, mert tény és való most nagyon sokan vannak. A következő meglepetés az volt, hogy kedvesek, minden mosolyért mosolyt kapok viszonzásul. Messziről köszönnek.
Biztosan nyomós okuk volt ezeknek a többnyire fiatal embereknek, hogy idejöttek, elhagyva a családot. Biztosan nem könnyű nekik, nekem nem lenne az! Ennek ellenére irigylem őket, mert egy mosolytól ragyogó arcot látok viszonzásként, kivétel nélkül, férfi, nő és gyermek egyaránt hálás!
Ezt a honfitársaimtól nem mindig kapom meg.
A szemetet minden nap összeszedik, az utcában.
Semmihez nem nyúltak, ami a korábbi táborlakókra nem volt jellemző!
Igen, sokan vannak, hangosan beszélnek, és néha szemetelnek, ha sok ember van egy helyen általában ez történik. (Nézzük meg mi van egy rendezvény után itthon?)
Nem szeretném a táborban dolgozók munkáját sem szó nélkül hagyni, mert nekik sem lehet könnyű ennyi embert ellátni, és jól végezni dolgukat!
Én nem tudok csak jót mondani a táborlakókról. Együtt érzek velük és hálás vagyok, hogy én itthon vagyok!
süti beállítások módosítása