Ahogyan máskor is megírtuk már Bicske város közbiztonsága érdekében szót emelve, megint el kell ismételjük: ebben a városban azért nem tudnak minden sarkot és "célközönségüket" jól ismerő rendőrök meggyökeresedni, mert a város az állami építésű bérlakások használatáért a fizetésüknek közel a felét kéri el, s akkor még a rezsiről nem is beszéltünk.

Húzós kis aránytévesztés és zsebtömés a mi kárunkra, hogy mindeközben Tessely Zoltán szálloda és bérlakás számlája is fizetve lesz Budapesten. Plusz cafetéria. Jól rámutat a szégyentelen becstelenségre, hogy "a haza szolgálatában" mások kétmilliós szállodaszámlákat engedhetnek meg maguknak. De essünk hasra, mert visszafizették.      

Ha valódi, jól összeszokott rendőri csapat kialakulását szeretnénk városunkban, akkor bizony számolnunk kellene a következőkkel. Bicskén a zsaruk között azért alakult ki fluktuáció – a Bicskei Rendőrkapitányság önhibáján kívül -, mert az idehelyezett fiatal rendőr a nettó 100 ezer körüli fizetéséből 40 ezret kifizet albérletre, 20 ezret (csökkentett!!!) rezsire, a maradék negyvenből pedig (csökkentetten!!!) étkezik és tesz minden mást.

Nem sokáig bírják a srácok.

Azt veszik észre, hogy semmi perspektíva, megtakarítási lehetőség dupla nulla, s mire megismernék Bicskét, mire kialakulnának belső, szakmai és városbéli kapcsolataik, mire egy név, egy cím hallatán már odamenet pontosan tudják, mire mit és hogyan kell lépniük, addigra úgy döntenek, hazamennek az országnak akár másik végébe.

Ha nem szerelnek le, visszamennek családjukhoz, ott élnek, ahol gyerekként, s mindjárt más, ha otthon kell a rendőr. Nincs albérlet, marad kis pénz. Vagy leszerelnek és más pályán próbálnak érvényesülni, esetleg mást tanulnak.

Egészen más a helyzet a családjukkal érkező vagy éppen Bicskén családot alapító fiatal rendőröknek. Számukra még nehezebb a változtatás. Arra esélyük sincs, hogy saját lakást vegyenek, arra pedig szintén semmi, hogy legalább gyűjtsenek rá.

Köztudott: ebben az egyre jobban teljesítő országban a megélhetés, a takarékoskodás nemcsak a fiatal rendőröknek nehéz, hanem mentősnek, tűzoltónak, tanítónak, kertésznek és hentesnek stb.  egyaránt. Majdnem mindenkinek. 

Esetünkben azonban a jó közbiztonságú, azzal élhetőbbé tett város a cél. 

  De ekkora személyzeti keringésben, ilyen pénztárcájuk által nagyon nehéz feltételekkel, akkora illetékességi területtel, ami a bicskei rendőrökhöz tartozik, nem igazán beszélhetünk kitűnő közbiztonsági feltételekről. Még akkor sem, ha a magot jelentő csapat tagjai erejükön felől minden tőlük telhetőt megtesznek. Szeretném gyorsan hozzátenni, hogy a havi bírságolási normát sem Bicskén találták ki... Parancs az parancs. 

Korábban megoldásként javasolta blogunk egyik írásában, hogy a volt laktanya területén rendőrségi tömböt, tömböket alakítsanak ki nagyjaink. Ismert, hogy az Arany János utca elején megvett egy emeletes, vakolatlan, bé harmincas téglából épült kockaházat az önkormányzat. Kommunikációjuk szerint ebben rendőrszállást alakítanának ki.  
Itt lenne az ideje, mert ezt egy magára valamit is adó városvezetés nem hagyhatja, nem nézheti tovább tétlenül....
Ne csak szavakban tiszteljük a munkát.
A bicskei Nagyállomás az Alcsúti Arborétumig tervezett vasútvonallal, melynek megállója lesz a Puskás Akadémiánál, új szerepet kap, környezete a remények szerint szépül. De ha már ekkora jó terveik vannak velünk a nagyok nagyjainak, talán ki kéne járnia a bicskei képviselőknek, hogy Bicskének ezen a Nagyállomással szomszédos területén is emberhez méltó életet élhessen az aki erre érdemes, aki erre vágyik.
Megfizethető belügyi bérlakások szükségesek mindannyiunk érdekében, akár EU-s pályázatból. 

A jelenlegi brutális bérleti díjakat pedig a területet már jól ismerő rendőrök érdekében megfizethetővé kell tenni. Kérni érte például havonta 15 ezret. Azt mondani ezzel: megbecsülünk benneteket, fontos a munkátok, maradjatok itt és becsüljétek meg magatokat ti is. Mert ha egy fővárostól negyven kilométerre élő országgyűlési képviselőnek szálloda és szállás költség jár, és arra még igényét is jelzi a maga milliós keresetével, akkor bizony a városunkat valóban szolgáló rendőrnek a maga százezres nettójával - járnia kell ennyi kedvezménynek.       

izing

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem is ennyi az albérletem akkor meg a keresetem is,és most sírni kell mert a rendőrök csak ennyit keresenek.
@apacsharcsos: semmiképpen ne sírjál, neked is ennyi, rendőrnek is ennyi - akkor így minden oké :) :) e cikk ezen sorát pedig ezután is hagyd figyelmen kívül: "Köztudott: ebben az egyre jobban teljesítő országban a megélhetés, a takarékoskodás nemcsak a fiatal rendőröknek nehéz, hanem mentősnek, tűzoltónak, tanítónak, kertésznek és hentesnek stb. egyaránt. Majdnem mindenkinek."
sajnálatos de az itt lakóknak is hasonloak a gondjaik...ott sem fizetnek többet,plusz utazás stb mert hát becskén minden van csak munkahely nincs...azonkivül a fidesz baráti szövetség szép elosztotta a meglévő munkalehetőségeket..uram-bátyám stilusban ugy hogy policájok vacak dolog ez de sokan ugyanebben a cipőben járnak...élhetetlen város(falu)és élhetetlen ország
süti beállítások módosítása