Szilágyi László - Bicske Száron élő polgármesterjelöltje  közérdekű adatigénylést nyújtott be a bicskei Móricz Zsigmond utca lakói érdekében fellépve Bicske város (jelenlegi - A szerk.) jegyzőjéhez fordulva. A bicskei "Nagyállomás" családi házakkal szembe szomszédos rakodóján naponta több száz tonnákat rakodnak vagonokba abból a például útfeltöltéshez is fölhasználható már zúzalékká vagy szinte porrá tört dolomitkincsből, amit Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának gánti bányájából termelnek ki.    

A Bicskei Szó néhány napja tette közzé azt a sok ezer olvasóhoz eljutott levelet, melyben Móricz Zsigmond utcai olvasónk panaszolja: bicskei családi házaikkal szemben 2011-ben kőbányadepót hoztak létre, a porszennyezés, az átrakodó üzem  pedig jelentősen ront a környék életminőségén. Ebből derül ki ki az is, hogy Tessely Zoltán polgármester és (a fizetését saját szavazatával megduplázó) Pálffy Károly alpolgármester két hónapja válaszra sem méltatták a segítséget kérő  bicskei polgárokat.    

Huszonegy embert hagytak válasz nélkül a "dicsőseges nagyurak", akik halált megvető bátorsággal  és tengermélyen hallgattak kettő hónapig akkor, amikor bicskei polgárok kértek segítséget tőlük....   

 

ia

 

 Tisztelt Szerk!

a csatolt file-ban található közérdekű adatigénylést nyújtottam be Bicske város jegyzőjéhez. Hasonló tartalmú adatigénylést küldtem az illetékes környezetvédelmi felügyelőséghez is. Szabó Tímea országgyűlési képviselő asszony pedig írásbeli kérdést fog intézni Fazekas Sándor miniszterhez a témában. A válaszokról értesíteni fogom a blogot.
Üdvözlettel, Szilágyi László 

------

Pohlmüllner Tamás

Bicske Város Jegyzője

2060 Bicske, Pf.: 126.

jegyzo@bicske.hu

Tisztelt Jegyző Úr!

A bicskei lakosok – mindenekelőtt a Móricz Zsigmond utcában élők – évek óta szenvednek egy murvaátrakó porától és zajától, amely a vasútállomás mellett, lakóépületek közvetlen szomszédságában üzemel. Az általa okozott porszennyezés hatalmas kiterjedése a Google Maps-en is jól látszik (de egy helyszíni bejárással is könnyen ellenőrizhető).

Az érintett lakosság hosszú ideje bombázza beadványaival az illetékes hatóságokat, minden eredmény nélkül. Mindössze annyi történt, hogy az önkormányzat a saját költségén (tehát közpénzből) hozzájárult egy másik,a település határában lévő korábbi átrakó ismételt üzembe helyezéséhez, de a Móricz Zsigmond utcai létesítmény is használatban maradt. A szennyezés mértékére jellemző, hogy a kanalas markoló naponta akár több száz tonnányi murvát is átrakhat, és a közelben parkoló autókat (mivel itt található a vasútállomás parkolója is) egy munkanapi parkolási időszak alatt, vagyis néhány órán belül vastagon betakarja a kőpor.

Kérem, hogy a fentiek miatt közérdekű adatigénylés keretében szíveskedjék tájékoztatni a

következőkről:

• Ki és milyen megfontolásból engedélyezte a lakóépületektől néhány méternyire lévő területen a jelentős por- és zajszennyezéssel illetve nehéztehergépjármű-forgalommal járó átrakó üzemeltetését?

• Milyen zaj- és légszennyezési határértékeket, védőtávolságokat, időbeli korlátozásokat határoztak meg a hatóságok a tevékenység folytatásához, és ki, milyen módon ellenőrzi ezek betartását?

• Összefügg-e a meglehetősen engedékeny hatósági és önkormányzati hozzáállás azzal a ténnyel, hogy az átrakót az Orbán Győző (a miniszterelnök édesapja) által tulajdonolt Dolomit Kőbányászati Kft. üzemelteti?

Tisztelettel:

Szilágyi László

2066. Szár, Rákóczi u. 3.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása