A testvérem kérdezte, nem tudok-e valakit, akinek van egy fölösleges gáztűzhelye, amit egy menekültként a 80-as évek végén Bicskére érkezett, a táborban majd igen régóta részben lányával bicskei albérletben élő, itt és a környéken sokszor építőiparban dolgozó, de nem túl sokat kereső embernek kellene.

Ismerem a fazont. Hatvan felé ballag, kedves, nyugodt, megbízható, nagy munkabírású. Ha találkozunk, mindig megadjuk a módját egymás köszöntésének. (Hogy vagy? Jól meg.) Sorozás elől szökött ide, otthonukat találat érte, felesége akkor halt meg. Eltemették és lányával elindultak. Régóta ismerem, sajnálom, hogy 1 db tűzhelyünk van, az is használatban. Egy rezsót kapott segítőjétől, amin drága dolog a főzőcske, de okosan.

Viszont "Enni kell!" - hogy Édesanyánk meghatározó alapelvét is idézzem, akinek szintén csak egy tűzhelye van, s  szerinte például a nyers nem is étel.  (De.) Ha lenne egy fölösleges tűzhely, vagy a testvéremék, vagy a jóembert szintén sokat segítő szolidáris munkatársai el fogják neki szállítani - ha szükséges, de természetesen viheti bárki  - a különben Kossuth térből nyíló utcába.

Előre is köszönöm. Idevárom e karácsony előtti szíves felajánlást telefonszámmal együtt, amit átadok az ügyet koordináló testvéremnek: bicskeonline@gmail.com  

(1 db gázpalackja különben van a nem létező vagyonbevallása szerint.)  

ia      

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása