Telefonon hív olvasónk egy kertvárosi utcából. Felolvassa a kukában hagyott üzenetet, miszerint ma van a zöld hulladék gyűjtése.

- A cetli nem utal arra, hogy ezt csak a hivatalos 400 forintos zsákban szednék be, tehát elviszik ezt anélkül is - mondom én kérdésére válaszolva. 

De mi lesz, ha nem viszik el? És miért nem adnak zsákot, mert a csúnya multik szoktak adni, ennek pár éve Bicskén szintén vége.

Mondom ne aggódj, barátom, egy május negyedikén, Tímea nap után egy nappal ingyen elviszik a zöld hulladékot, de azt nem írták sem a cetlire, nem hirdetik igazán sehol olyan helyen, ahol a tömegek láthatnák, tegnap kitették a város honlapjára, ami óriási eredmény, nagyon nagy fejlődés Bicskén.   

Rendben, lehet, hogy az első és ismert gyűjtés esetén sem feltétlenül veszik komolyan a nejlonzsákok szükségességét, mert van aki csak összekötözve kitesz. és simán elviszik. De ettől még az lenne a teljesen a tisztességes, ha az ingyenes elszállítás időpontja is IDŐBEN, TÖBB HELYEN meg lenne hirdetve becsülettel, ahogy az egy jó városi céghez illik...

Kőszegen - bocsánat a Fidesztől, hogy nyugatra tekintgetek kelet helyett -, áprilistól novemberig nem lehet tüzelni a kertben, legfeljebb bográcsozni szabad. Cserébe minden kerti hulladékot elvisz az a város a jó levegő érdekében. Kőszeg minden ezzel kapcsolatos infót időben hozzáférhetővé tesz. (Ott a kábelégetés sem rendszeres, nem úgy mint Bicskén.)

A városi honlapon - miután adtunk az érzésnek abroncs és egyéb ügyekben - most már ott a tájékoztatás néhány órája, kétszer is. Sőt. Leírják mi a teendő, ha szemétdombot látunk a határban vagy bárhol. Eddig a nem ismert Zöld Bicske honlapon volt elérhető a naptár. A város honlapján egyrészt a hulladéknaptárban, másrészt a tegnap felkerült szelektív gyűjtőhírek között áll. Mindkét helyen látható, hogy ma fizetős, később ingyenes a zöld szállítás. 
Ha ma kitette a bicskei polgár, de zsák/fizetés nélkül azt elvileg otthagyják neki. 

A nagyobb rész nem tudja, hogy május 4-én lesz ingyenes szállítás is. Ez a lakosság lehúzása. Rezsinövelés.  Amit ma kitettek és nem viszik el, kinn berohad, például a kutyák szétszedik, szottyad, ázik egyet-kettőt és egyébként sem tárolhatod közterületen ilyen hosszú ideig. 

De legyen igazam és vigyék el fizetés nélkül ma - az már pozitívum a nemzeti együttműködés rendszerében és a rezsicsökkentésben.   

-----------------------------------

Mint olvasói jelzésünkből kiderül, hiába való volt az optimizmus, miszerint minden kitett kerti hulladékot elvisz a bicskei cég. A Kölcsey utcában fekete zsákban kitéve és otthagyva. Május 4-ig maradnak a portán, feltéve, ha értesülnek a bicskeiek az időpontról. A levegőben is kiköthet égéstermékként. 0 Ft+ÁFA/hó szaktanácsunk mind a májusi, mind a novemberi ingyenes zöld hulladékszállítást alaposan tessék meghirdetni a jövőben.     

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása