Már megint megérte. Láttátok az új szemétgyűjtő edényeket? A helyi buszmegállókban már felszerelték.

20160427_171810_resized.jpg

Idén 30 éves városunk fejlődéséhez nagy mértékben hozzájárul, pláne - de ne legyünk meglepve, ha nem így lesz -, ha a környékén dohányzók odaviszik a dekket, eloltják a fémlapon, a kukába dobják és nem a járda platniján szórják, mert kis túlzással boáig, mármint bokáig lehet járni a maradékukban.    

De hogy ott oltsák el a megállóban, ez valójában nem fordulhatna elő, mert a dohányzás ellenes törvény a buszmegállók 5 méteres környezetében tiltja a dohányzást. Időnként az ÁNTSZ ellenőriz és büntet is érte.

Ezt a buszöblöt az előző polgármester nemzeti szín szalag átvágásával adta át mint egy Anton Csehov színdarabban. De aztán semmi pad. Semmi fedett hely. Hosszú ideig úgy volt ott az egyik kuka, hogy az oszlop mellett találtad letéve mint irodában az íróasztal melletti gyűjtőt.

Ez az oszlopra szerelt narancssárga edény egy országszerte egészen elfogadott megoldás. Nem is fém. No, jó, a közpénz sem fém, mégis feszt lopják. Ezzel is várjuk ki a végét. Lehet, hogy megfémül.   

A 30 éves város Bicskei Napok programsorozata is közeleg, a valamikor szép, magyar összetett szóval Városgazdának nevezett városi cég (vö. ma BGESZ) nagy erővel dolgozik.

20160427_171954_resized_1.jpg

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása