Boltba menet délután a Kisfaludy elején összefutok egy baráti családdal. Gyönyörű gyerekekkel, komótosan lépkedünk. A kisfiú azzal a szöveggel, hogy fázik, apja nyakába veteti magát. Mivel át van vetve vállamon a táskám szíja, teljesen komolyan megkérdezi: "Miért kell neked biztonsági öv?"

 Elérjük a Kisfaludy-Bocskai sarkot. Anyuka kidob egy használt papír zsebkendőnek látszó tárgyat a sarki kukába.

Apuka:

- Kuka Bicskén! Ihaj! Koszorúzzuk meg.

Tudom miről beszél, ezért javaslom, hogy gyújtsunk mécsest is.

A következőt az OTP előtt látom. Köszönjük, hogy megőrizted, te bankbiztonsági kamera. Van még egy-két helyen.  

A látszat szerint Bicskén magasról tesznek a közterületi szeméttárolók biztosítására. Történik mindez annak dacára, hogy az önkormányzati törvény 13. paragrafusában az önkormányzatok feladataként határozza meg a törvényalkotó a közterületek tisztaságának feltétlen és folyamatos biztosítását.

Ehhez képest a valamikor zöldre mázolt, mára már ütött-kopott, leharcolt  fémkarók meredeznek ki a talajból, semmilyen "edénnyel". Vicckorszak.

Rendben, tudom, hogy a fémet a tolvajok viszik leadni. Legyen folyamatos pótlásuk. Vagy legyen helyette más anyagból, aminek szintén van pótlása. Ennyire igazán adhatnánk magunkra a polgári Magyarországon. Szemetelés elleni rendelkezések is vannak. Büntethető lenne. 

A Műszaki Áruház előtt - nem tudom most így van-e, de régebben láttam olyat, mikor egy reggeli busszal mentem Fehérvárra, hogy nyitáskor úgy gondoskodnak a területről a boltosok jóindulatból, hogy szigszalag-félével fölerősítik a nejlont, hogy legyen mibe dobnia a szemetet például az utazóközönségnek. Este beviszik, saját kukájukba teszik. Emelem kalapom. 

De mi ez már?

Nyilván annyi oldala van ennek a bicskei kukakérdésnek, hogy tanulmányt lehetne belőle írni. De így nem maradhat egy magát fejlődőnek mondó - igényes - városban, az is biztos....    

Hogy magyarázzák meg a szülők a gyerekeiknek, hogy szülővárosukban mi a macskafarkáért nincsen szeméttároló edényzet a földből árván meredező leharcolt rudakon?!

 

ia  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát igen, a következő rendelet az lesz, házunk elé önerőből kötelesek leszünk utcai kukát kirakni és azt hetente a saját szemtünkkel kezelni!
süti beállítások módosítása