A város kiváló döntése alapján Karádi Imre, a Vajda János Gimnáziumot 1956 és 1990 között vezető, 2014-ben Gyémántdiplomáját is átvevő magyar-történelem szakos középiskolai tanár lett Bicske város díszpolgára.

Lapunk többször is javasolta ezt, legelőször 2014 októberében

Karádi Imre, a Vajda János Gimnázium címzetes igazgatója nemrégiben iskolatörténeti kiállítást nyitott meg a Nagy Károly Városi Könyvtárban.   

Korábbi, Karádi Imre igazgató úr nevét hordozó munkáimban konkrét és kifejezett célom volt a Vajdában éppen negyedszázada érettségizettként, hogy a bicskei gimnáziumot 34 éven át jól vezető rendkívül jó nevű nyolcvanhét esztendős Karádi Imre igazgató úr - Bicske város díszpolgára legyen mielőbb hivatalosan is. Ezt z indíttatást annak a gimnáziumi tanárnak köszönhetem, aki aki felhívta a figyelmem a nemrégiben átvett gyémántdiploma és gyémántlakodalom egybeesésére.  Díszpolgár lett. Az életében. Hic et nunc. Hogy örvendhessen ennek ezen a Földön ő és családja, barátai, tisztelői.  Mert nem hivatalosan, de facto  már régen díszpolgár sok ismerője lelkében, akik tudják, hogy ki Ő, legyen díszpolgár valóban.   

 

A város kiváló döntése alapján Krajczár Gyuszi bácsi átvette Bicske város díszpolgári címét, aki tanítványai szíve mélyén már régen díszpolgár.  

kagyki.jpg

Fotó: Márkó Szidónia 

Krajczár Gyuszi bácsi helyettes vezetőként évtizedekig irányította a 2-es számú Általános Iskola munkáját. Munkatársaival, barátaival Kósa Dezső bácsi mellett ő maga is atyja annak az erős, az egész járást megmozgató társadalmi összefogásnak, aminek köszönhetően a bicskei úttörők, iskolások zánkai tábora kiépülhetett, fejlődhetett.

unnamed_2.jpg

Gyuszi bácsi és baráti köre nevéhez fűződik annak a természetjáró, erdőjáró csoportnak a működése is, amivel a bicskei iskolások honismeretre, természetszeretetre, hazaszeretetre és kíváncsiságra lettünk nevelve. A csoport tagjaiként felsősként a Vértes-, Gerecse-, Pilis-, Budai-hegység jelzett útjait jártuk, de nyáron bizony zánkai bázisunkról a Déli-Bakony, és a Balaton-felvidék szépségeit is megláthattuk.    

 image.jpeg

 

Tavaly ősszel barátainak és tisztelőinek népes társasága köszöntette őt 80. születésnapján.  

 

14089066_1526300910730273_328662560120298628_n.jpg

------------------

(A ma délelőtt megtartott ünnepség egyes beszédei nem voltak mentesek olcsó kampánymotívumoktól a választott vezetők részéről.) A legtisztább Valerij Szamardak, Csap polgármesterének köszöntője volt. Csap várossal Bicske testvérvárosi szerződést kötött. Városunk emellett megerősítette azt a testvérvárosi szerződést is, amit idén 10 éve kötöttek meg Bicske részéről Tusnádfürdővel Szántó János polgármester és munkatársai annak a szakmai barátságnak köszönhetően, ami a Bicskei Önkéntes Tűzoltóság és a tusnádfürdői tűzoltók között kialakult.   

Az ünnepség fénypontja az a néhány perc volt, amikor Szanyi Bettina fiatal bicskei népdalénekes a Fordulj kedves lovam című válaszúti, mezőségi dalt énekelte el szívből - szívhez szóló tiszta hangon - Kallós Zoltán gyűjtéséből. 

 

Izing 

napszentulet.jpg     

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása