A független polgármester által vezetett Csabdi 203 millió forintos kormányzati támogatást kapott települési célok kivitelezése érdekében, amit a kormány előirányzati átcsoportosítással ért el.  A céljuk, hogy  a jelenlegi tornaszobát összeépítsék az általános iskola egy részével és az új falak mögött tornaterem épülhessen ki.     

Nem hivatalos információnk szerint a Csabdi önkormányzat magántulajdonból megszerezte az iskolaépület mögött fekvő egykori üzem romos területét valamint az annak  szomszédságában fekvő,  pataparti ingatlant. A területen, az iskola közvetlen közelében, nem messze két csabdi templomtól a három közül és szemben a Csabdi SE futballpályáitól - Európai Unió-s háttér támogatású pályázatból fejlesztenék a szép fekvésű községet.

Szintén településfejlesztés indul Csákváron, ahol 405 milliós kormányzati átcsoportosításnak köszönhetően a városközpontot fejlesztik.

Bicske hasonló fejlesztéseiről már hírt adtunk. Itt az összeg jelentős részért a Bicskei TC-re fordítják, egy másik részét a központra.   

Ez pedig a véleményem, mert egy emlékezetes beszélgetés részese voltam nemrégiben.  A Szent István úti iskola tetejét fotózta le valaki eső után avagy eső közben. Hatalmas tócsa állott rajta vagy inkább tó.  Egy másik párbeszéd szerint odabenn mindent megtesznek a dolgozók és tanulók azért, hogy a helyenként leharcolt állapotokat ellensúlyozzák a díszítéssel. Egyes helyeken fekete beton, feltöredezett padló a 80-as évekből és a falon végigfolyó rozsdás lé nyoma a beázások miatt. Beszélgetőtársam is hangsúlyozta, én is azt teszem: nem az iskola tanulóit és dolgozóit, hanem az iskola fenntartóját emlékeztetjük. Akkor is, ha a karbantartási munkák folyamatosak, nemrégiben a tornateremben dolgoztak, nyáron pedig tantermekben. Hozzáteszem: mi, akik 76-84 között voltunk általános iskolások Bicskén, szóval nekünk elvből nem engedte volna a fenntartó, hogy rossz állapotú iskolaépületekbe, tantermekbe járjunk. Azt mondták, hogyan teremtenének igényt a szépre és a jóra enélkül?  Több igényesség, odafigyelés lenne szükséges az iskola fenntartói részéről. Egy nagy szobrásszal beszélgettem néhány éve. Egy városka szemetesebb főterére készített egy szép alkotást, amiről egy saját kezű vázlatrajzot (ceruza) is adott nekem aláírásával, a nevemre. Itt van a falamon. Lényeg az, hogy ő azt mondta: az igényesen rendben tartott területek - legyenek külsők vagy belsők -, fegyelmet, odafigyelést és igényt teremtenek.  Bicskén a helyzet mindenki előtt ismert.              

Az én kis blogom - megszokhatták - nem egy lakkozó műhely, ahol a fényezés a főprofil.   Mindezt annak dacára jegyzem, hogy a jó híreket (lásd például a fentieket) jómagam is sokkal jobban szeretem mint a rosszakat és szívesebben teszem közzé. Hogy segítsek terjedésükben. Mert mint már idéztük, el is kél a jó hírnek a segítség, hiszen míg a rossz hír szárnyal mint a sas, addig a jó hír csak tyúklépésben totyog.            

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása