Holnap 17.00-kor csendes megemlékezést tart a megrendült szociális szféra egy szál virággal és egy gyertyával Budapesten a Kossuth téren - a munkahelyén meggyilkolt családsegítő, Andrea emlékének tiszteletére.

Minden együttérzőt, támogatót várnak maguk közé.
Minden bizonnyal szeretnék azokra a korrajzszerű, összetett társadalmi, szociális helyzetekre is felhívni a figyelmet, amelyek idáig vezethettek.

Ez a szörnyűség kíméletlenül rámutat arra, hogy miféle gyilkos és ostoba indulatokat felkorbácsoló megkeseredettséggel  kell szembenézniük az országban jelenlévő állapotok miatt a szociális területen dolgozó védtelen ügyintézőknek, akár pedagógusoknak, ápolóknak és szociális munkásoknak is.

"Ramóna családsegítőként dolgozó édesanyján vezette le a dühét egy 61 éves volt rendőr, mert nem tudta törleszteni a megemelkedett hitelét és árverezték a házát a családja feje fölül. Attól félt, hogy elvehetik tőle a tolókocsiba kényszerült kislányát, ha nem oldja meg a helyzetet. A sors tragédiája, hogy a négygyermekes apa pont egy olyan asszonnyal végzett, aki a bajba jutottak megsegítésére tette fel az életét."

Különvélemény: lényeg, hogy mindeközben az országgyűlési képviselők az átlagnál háromszor magasabb fizetését 200 ezerrel, mintegy egyötödével emelik...  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása