50 éve szerzett diplomát a soproni óvónőképző intézetben. Soproni család gyermeke, mégis Bicskére került. 1967-ben itt töltötte a gyakorlati idejét, Regedeiné Julika volt a gyakorlatvezetője.



1947. június 21-én született Sopronban. Szülei két gyermeket neveltek fel. A József Attila Gimnázium elvégzése után, felvételt nyert a Soproni Óvónőképző Főiskolára.1967-ben kötött házasságot Hillebrand Vince Márióval,

egy gyermekük született Dóra, aki most 49 éves, és 4 gyermekkel örvendeztette meg.


Pályáját Szárföldön kezdte, egy kis faluban Sopron mellett. Onnan került már saját családjával Csákvárra. Bicskére szolgálati lakással csábították át.

A Bihari utcai óvodában 1972. február 21-én kezdett dolgozni, és innen vonult nyugdíjba is 2004. június 21-én.

Az 1969. december 16-án megnyílt óvodában gyakran váltották egymást a pedagógusok, de ő ott maradt. Igyekezett empatikus nevelő munkával megszerettetni az óvodát. Elősegítette a gyerekek szocializációjának fejlesztését, tevékenykedett a gyermekvédelmi munkában, igyekezett lelkiismeretesen dolgozni. Nevelő munkáját élethivatásul választotta. Folyamatos képzéssel, szakmai felkészültségével segítette a gyermekek társadalmi beilleszkedését és iskolaéretté válását. A másság elfogadásáért a hátrányos helyzet felszámolásáért az óvodába járó gyerekek, családok esélyteremtéséért munkálkodott.
Gyerekszeretetét, optimizmusát megőrizve, szaktudását kollégáival megosztva igyekezett nevelni a jövő nemzedékét, a gyerekeket. A családja mindenben támogatta.
Munkáját az Országos Cigány Önkormányzat, az Oktatási Minisztérium és Bicske Város Önkormányzata is elismerte.
A magánéletében történt változás férjének 1983-ban bekövetkezett halála után házasságot kötött a bicskei Kiss Istvánnal, aki szintén mindenben támogatta munkáját.


Nyugdíjba vonulása után igyekezett családját segíteni, majd férje 2 éves ápolása és elhunyta után, 2016. decemberében belépett a Magyar Kórházi Önkéntesek Alapítványába. 

Jelenleg a Merek, Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjában végez segítő munkát. Fogyatékkal élő fiatalokat etet, mos rájuk, gondoz. Élvezi a család, az ápoltak, és a volt óvodások szeretetét.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása