Ismert, hogy tavaly nyáron Pálffy Károly polgármester Bicske Város Önkormányzata állítólagos személyiségi jogának megsértése miatt indított pert a Bicskei Szó híroldalt szerkesztő bicskei lakos ellen.

Pálffy és kollégáinak tévedése, rossz döntése miatt első és másodfokon is veszített az önkormányzat, lényegében alaptalannak ítélték a Pálffy által jegyzett keresetet Székesfehérvárott és Győrött egyaránt.

Az ítélet szerint 100 ezres nagyságrendű perköltséget fizetett az önkormányzat az alperesnek, aki a peröltség felét az őt ingyenesen képviselő Társaság a Szabadságjogért (TASZ) jogvédő szervezetnek adományozta

A mai tüntetésen Szepesházi Péter ügyvéd, volt bíró is beszélt a tüntető tömegnek. Egy mondatában kitért arra, hogy az Orbán-kormány közigazgatási bíróságok létrehozását szorgalmazó törvénycsomagja akár azt is lehetővé teheti, hogy a politikusok által indított személyiségi jogi pereket már az új bíróság tárgyalja.  Szepesházi és története egy korábbi anyagban:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása