Nem hittem volna, hogy országos oldalak (hvg.hu, atv.hu) veszik át ezt a szó szerint szemét helyzetet, amit egy olvasónk felvétele ábrázol a Bicskei Szó posztjában.  Azt sem hittem volna, hogy ezren fogják megosztani felháborodottságukban.
Az egyik véleményező a mezőőrökre kezdett haragudni. Ez olyan, mintha én a fogorvosra rágnék be, mert fáj a fogam. Örülök, hogy eljutottunk odáig, hogy vannak mezőőrök Bicskén, volt olyan cikkünk - talán több is - amiben hiányoltuk a "mezővárosból" a mezőőrséget.
Hogy nincsenek eszközeik, hogy nincs napi 20 tettenérésük, arról nem az a két munkavállaló  tehet, ez fix.
A Bicskei Szó legjobb értesülése szerint a kritikus területek fontos pontjain vadkameráznak is. Ennek hiányolása tehát téves.
Egyértelmű, naptárilag hitelesen dokumentált fotók, sorozatok is készülhettek már az adatok rögzítése érdekében. Ebből történhettek feljelentések is, amik rendszerint elhaltak.
Személyesen ismerek olyan bicskei polgárt, aki rendőrségi feljelentést tett a határban lerakott hulladék miatt - az abban megtalált adatok alapján, de ezt a nyomozati hatóság nem tudta és tudja egyértelmű bizonyítékként kezelni, mert nem igazolja, hogy valóban az a személy szennyezte a környezetet, akinek az adatait megtalálják benne.
Érintettük már korábbi hírünkben, hogy lehet pályázni úgy 3 millió forintra a tavaszi nagytakarítás érdekében. Legjobb tudomásunk szerint az illetékes minisztérium országos pályázati kerete nem haladja megy a negyed milliárd magyar forintot...
Minden bizonnyal a jegyzői hatáskörben is itt lenne az ideje lenne végre felvállalni azt, hogy tovább megyünk egy határozatnál. Tényleg ki kellene találni a megoldást és teljes gőzzel lenyomni ezt a szemétlerakós (majdnem azt mondtam, hogy bűnözői) felbátorodást. A köztisztaság és a közbiztonság tágabb értelemben összetartoznak, mert hogyan érezhetnénk magunkat otthon olyan helyen, amit szemétsáncok vesznek körül?!
Csak kérdezem: ma még mintha könnyebb lenne átpattintani az ilyen ügyeket a szabálysértési hatósághoz, mintha nem is itt élnénk?!
A testület, a rendőrség, a jegyzői iroda, a polgárőrség, a mezőőrség, a helyi sajtó és legfőképpen a lakosság operatív együttműködésével lehetne egyszer és mindenkorra véget vetni ennek a gyalázatnak.
Nem borút és gasztrosétány lett megálmodva? Ez lenne, kérem, az első lépés testvéreim az Úrban, mint Polgár Juditnak nyitáskor a királygyalog!
A nyomravezetők akár kapjanak jutalmat. Ne legyünk olyanok, mint az ún. politikusok, akik ha gond van, a ruhapénzből megvett öltönyüket gombolgatva és köhincsélve máris mutogatnak valakire, mint a feltétlen és kizárólagos hibásra. Rajtunk múlik ez az egész. nem elég összeszedni a szemetet mások után, el kell venni a kedvüket az illegális hulladéklerakástól egyszer és mindenkorra. 

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása