Január 16-án a Bicskei Szó egy posztjában pályázati lehetőséget ajánlott a képviselők figyelmébe az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében. 

Eszünkbe sem jut egy pillanatra sem, hogy az önkormányzat választott vezetői hírünk hatására léptek volna, dehogy. Lényeg, hogy pályáztak e január 23-án megtartott ülés dokumentációja szerint.

A pályázati siker véleményem szerint garantált, hiszen politikai értelemben (is) súlyos gond a visszataszító szemétbányává változtatott bicskei határ, mely probléma - például a Bicskei Szó  olvasóinak köszönhetően - nem söpörhető be a kis piros szőnyeg alá.   

Az illegális hulladéklerakó helyszínek  egyszeri vagy többszöri megszüntetése természetesen nem teljes megoldás. Részmegoldás. Pályázati pénzből is csak részmegoldás. Javaslatainkat már sokszor közreadtuk.  Vissza kell hozni az egykori piaci cég hulladék átvételi lehetőségét a mai önkormányzati cégnél - de sürgősen, stb. 

A pályázatban helyrajzi számok  szerint úgy tűnik, hogy két területen, a Pócalján és a budai úton gyűjtenek majd pályázatból, aminek eredményhirdetése aktuális lehet, de még nincs róla információ az önkormányzat oldalán.

A Pócalja NATURA 2000 voltára hivatkoznak, a budai úton vagy közelében, az ún. kerékpárúton pedig borút lesz.       

A vállalt megvalósítási idő kettő hónap. Az illegális hulladéklerakás nem két hónapos probléma és nem nem szűnik meg két hónapon belül. Éppen ezért szükséges a mielőbbi komplex intézkedés-csomaggal való fellépés az önkormányzat felelős vezetői részéről.   

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása