A szombaton történt balesettel kapcsolatban megkérdeztük az Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság  Kommunikációs Szolgálatát a tényállásról és helyszínen készült rendőrségi fotókat is kértünk. A válasz perceken belül megérkezett.   

n3247206_1.jpg

 

2019. július 13-án 17 órakor érkezett bejelentés, hogy Bicskén a József Attila utca és a Prohászka Ottokár utca kereszteződésében személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt - írja válaszában Csepely Balázs r. százados, az FMRFK Kommunikációs Szolgálat munkatársa 

n3247207.jpg

A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy egy 33 éves sárkeresztúri hölgy a kereszteződéshez érve az Állj! Elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát figyelmen kívül hagyta és nekiütközött a Peugeotautójával szabályosan közlekedő 54 éves tatabányai férfinak.

n3247233.jpg

 A balesetet okozó hölgy nyolc napon túl gyógyuló sérülést, míg utasai közül egy fő súlyos, egy pedig könnyű sérülést szenvedett. A baleset vétlen sofőrje és utasa könnyebben sérült.

 A Bicskei Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit. 

n3247213.jpg

(A rendőrségi közlemény mellett jegyezzük meg, hogy egyszer már leírtuk a rendőrlámpa szükségességét. Helyismerettel valószínűleg nem rendelkező vezető okozta a balesetet, még akkor is, ha az Állj! Elsőbbségadás kötelező! tábla mindenhol egyforma. Felmerült már korábbi olvasói véleményekben, hogy ide rendőrlámpa kellene. Úgy tudjuk, szakértők szerint ez a csomópont nem gócpont, megvan ez lámpa nélkül.

Lehet, hogy forgalom-számlálóval ellátott, azzal összekötött lámpa kellene. Ha pl. azt érzékeli, hogy az 5-10 percenkénti autóforgalom eléri a huszonötöt-ötvenet, akkor működni kezd és szabályozza az áthaladást. Éjjel, amikor semmi forgalom nincs, nyilván csak sárgán villogna. S ha már itt tartunk, vészjelző mindenképpen kellene. Aki járt ott akkor, amikor felborult autó állt ott óvodai háttérrel, tudja, miről beszélek.)               

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása