A Miniszterelnökség sajtómeghívója szerint vasárnap délután öt órától mutatják be a megújult református templomot és parókiát Csabdin. 

 "A Fejér megyei községben a II. világháború során három hónapig állt a front. A harcokban megsemmisült a templom teljes tetőszerkezete és a parókiát is találat érte. A legszükségesebb helyreállításokat ugyan elvégezték, de a templom teljes külső és belső felújítása, valamint a parókia külső megújulása és fűtéskorszerűsítése csak most, Magyarország Kormánya támogatásával valósult meg. A gyülekezet hálaadó istentisztelete után Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára mond beszédet. A liturgián Igét hirdet Hajdu Szabolcs Koppány, a Vértesaljai Református Egyházmegye esperese, a felújításokról Mezei-Ablonczy Péter, a Csabdi Református Missziói Egyházközség lelkésze tart képes beszámolót. A perselyadományt testvérgyülekezetük, az erdélyi Sövényfalva parókiájának tetőcseréjére ajánlják fel."

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása