Vasárnap reggel az ország nyugati fele derült időre ébredt. A szél a hidegpárnát is kisöpörte, így nagyon tiszta volt a légkör, messzire lehetett látni.

csergezan.jpg

A Csergezán Pál Kilátó a Budai-hegység legmagasabb pontján, a Nagy-Kopasz hegyen áll. Bicskéről, a Telepről Szűcs Matyi asztrofotós készítette ezt a felvételt. 
A fotós azt mondja, látott természetjárókat is a toronyban. Azt azonban sajnálja, hogy nincs zászló a tetején, mert korábban volt. Tavaszra bizonyára visszakerül.
Engem dagadó vitorlára emlékeztet a forma, de hallottam már olyan véleményt, ami a hagyományos arab, női viseletre asszociált.

Ezt látni kell a helyszínen! 

A kilátó (ahol pár hete jártunk, én másodszor, de más-más útvonalon), légvonalban majdnem 18 kilométerre fekszik attól a telepi udvartól, ahonnan a felvétel készült. Mintha például Csákvárig néznénk.

Ha minden igaz, itt látható a decemberi séta  fotóalbuma. Gomez rangidős barát vezetésével mentünk megint.   

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása