Csökkenthető lenne a reggeli és délutáni csúcsforgalom idején a Prohászka utcai  zsúfoltság Bicske központjában. Pontosabban nagyobb területen oszlana el a rengeteg jármű.  A József Attila u.. elején található,  magántulajdonban lévő, építmények nélküli telket megvehetné az önkormányzat.

Ez a plébánia utáni második egység. Azt a kialakítandó gyalogos útvonalat, amik a Szt László Iskolán keresztül elérik a Csokonai Általános Iskolát - parkosítani lehetne.

A Szent László Iskola együttműködésével megvalósulhatna egy olyan gyalog be- és kijáró az Öregtószegre, a József Attila utcára, amin a Csokonai tanulói is kijárhatnának és természetesen az egyházi iskolások.

Az út szélén a parkoló, ahol a gyerekek reggel kiszállnának vagy ide jönnének értük. Nem lenne muszáj a Prohászkán tolongani a járművel.

A magántulajdonban lévő eladó telken kívüli területekről dokumentatív információnk nincs, de minden bizonnyal megvalósítható, csak akarni kell.

Ha Szent László Általános Iskola együttműködne, akkor más magántulajdonú telkeket lehet, hogy nem is kellene bevonni, mert az iskolák szomszédosak.

A József Attila utcai parkolón lehet, hogy alakítani kellene, jobbá téve azt. A gyalogkijárót természetesen közvilágítással és biztonsági kamerákkal kellene ellátni. És egy darab zárni-nyitni való kapuval több lenne.     

Persze, persze, konzervatív értelemben egy iskolának egy bejárata legyen, a főbejárat, mert ízig-vérig és talpig becsületes-egyenes-igaz stb. emberek vagyunk. De ha megoldást akarunk az iskolák utcáján, ez jogosan vetődik fel. Ez lenne a "Művészbejáró", lehet, hogy ezt hívná a nép kedélyesen Művészbejárónak.    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása