Azt kérdezték többen, a veszélyes hulladék leadásánál mi számít lakossági mennyiségnek. Nyomát nem találtam a mennyiségi szabályoknak, meghatározásoknak. 

De majd biztos lesz ott hulladékkezelésben és környezetvédelemben jártas szakember, aki ezt a helyszínen eldönti...

A lakosságnál nyilván nem ipari/vállalkozási mennyiségben keletkeznek a veszélyes hulladékok.

Gumiabroncsból úgy emlékszem 4 db-t szoktak elfogadni. Ha több van, akkor  javaslom arra hivatkozni, hogy  az elmúlt két esztendőben kimaradt lehetőség, a két éve nem tartottak veszélyes hulladék gyűjtést a közel 12 ezres településen. Két év alatt felgyülemlik a házaknál, a gazdák pedig a helyére viszik, nem a határba. Pont.   

Az elektromos nagy berendezéseket korlátozott számban szokták átvenni, erről hallottam. Közöttük a hűtőt rendszeresen kivételként kezelik (alapvetően a hűtőközeg miatt). Vagyis szerintem azt most is átveszik. Bízom benne, hogy igen. 

Ha nekem egy csomó fáradtolajam stb.  van, vagy valamiből érezhetően több veszélyes hulladékom keletkezett, a következőket tenném a biztonság kedvéért és ezt ajánlom mások figyelmébe is: 

Amiről az olvasó kérdez, az a hulladékmennyiség biztosan belefér a két lakcímbe, de talán egybe is. Ha biztosra akar menni a bicskei polgár, vigyen magával még egy-két barátot,rokont, aki más címen lakik és akkor így is le lehet adni, hiszen elmondható pl. környezetvédelmi megfontolás vagy szállítóeszköz hiánya miatt egy autóval látták jónak  fuvarozni a szabályos átvételre és nem a határba -  két-három személy veszélyes hulladékát. 

Más vonatkozásban az sem  lenne érdektelen kérdés, hogy a gyógyszerek maradékát, a növényvédőszert a korábbiakhoz képest miért nem fogadnak már a lista alapján?!  Képzelhetjük, mennyi gyógyszer és abból mennyi hulladék lehet. Képzelhetjük, hogy a sokat emlegetett "mezővárosban" mennyi a növényvédőszer mint hulladék... 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása