Forrás: https://www.tourdehongrie.hu/hirek/kiemelt-szurkoloi-pont-etyeken
Gyerekkorom óta szeretem a kerékpározást, a versenyzőket pedig csodálom. Szóval ez a poszt nem a verseny, nem a rendezvény ellen szól. De arról igen, hogy voltunk-vagyunk egy páran, akik abban reményked(t)ünk, hogy a május 6-án induló Giro di Italia miatt kabinetkérdés Bicske főutcájánák minőségi újjáépítése.

De a remény hal meg utoljára. Mert május 6-ig még van egy kis idő. Bármi lehet. Szívügy Bicske, minden érdek nélkül.  Tudjuk. (Úgy hallottam, hogy a közelmúltban Tour de Hongrie cél előtti, befutó szakaszán akkor éjjel-hajnalban-reggel aszfaltoztak Somogyországban, amikor  délelőtt elrajtolt a mezőny 100 km-re és akkor még a befutón ment a finiser és az úthenger. Annál frissebb aszfalton képtelenség lenne kerékpározni, ami ott készült. Bízunk, reménykedünk Bicske főverőerének hasonló rehabjában. Nagy dobás lenne. 

A hivatalos oldal közleménye szerint minket néz majd ország-világ. Hogy-hogy nem sikerült még kijárni, hogy elkészüljön az államalapítónkról elnevezett út?  

Ami pedig nagy kaland lesz és kevesen tudják:  néhány nappal a Giro nagy rajtja után, három azaz három áthaladással Bicskén - 5 nappal később, május 11-én jön a Tour de Hongrie. A videó ennek útvonalát mutatja be. Tekintsük meg. 

Mivel majdnem ugyanazt az útvonalat használjak, mint előttük 5 nappal a Giro, újabb kiváló ok lett volna eddig is, lehet még  ezután is -, hogy meg kellett volna, meg kell építeni az új bicskei főutat.  

A dunántúli szakasz nem meglepő módon a közelmúltban felújitott utakon zajlik. Bizony-bizony. A Herceghalom- Biatorbágy út burkolatát is kijavították, pedig az talán nem is volt nagyon elhasznált, mint amennyire a bicskei szélesút. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása