Én kérek elnézést a főutcán elkövetett festés miatt, amire nem hívtak rendőrt.

A sárga vonalra gondolok, amit a kátyúba, a sóderre, az aszfalt púpra sikerült felfesteni.

Valaki szóljon már érte, lehetőleg még ne az OLAF-nak, hogy az uniós forrást így költik hazánkban.

Az a sárga vonal az út szegélye és a vonal közé kényszeríti (kényszerítené) a kerékpárost, ami így nem biztonságosabb közlekedést jelent, hanem éppen az ellenkezőjét.

A buszmegállóban konkrétan balesetveszélyes kátyúk vannak a burkolaton, legalább most már piros színnel.

Nem szégyelli magát az önkormányzat, hogy ilyen munkához adja a nevét és a pénzt? 

A Krisztina bútorbolt előtt a kapubejáró kimosódott zúzott köve takarja be a kátyút, ahol biztonságos kerékpározásról szól a propaganda, de hasonló a közjegyző előtti állapot is.

A kipipáljuk, ez is megvan mentalitás már fellelhető volt 2017-ben is, amikor a régi Budai úton a gyakorlatilag elporladt burkolatra festették fel a kerékpárosnyom piktogramjait. 

Sebaj, eltelt a fenntartási időszak, már a jel sem látszik, és helyenként burkolat is csak nyomokban.

Szeretném jelezni, hogy a KRESZ szerint a kerékpársávot tábla is jelzi, ami sosem volt a főutcán a sárga vonal mellett, vagyis szabadon választott az útburkolati jel kerékpársávként való használata, de tökéletesen megfelel a KRESZ szerinti megállási és várakozási tilalomnak.  Egy táblát kihelyeztek a 69-es számú ház magasságában. Egy másikat  a túloldalon.  Valószínűleg azért van befordítva mindkettő, mert még nem lépett hatályba a tábla által jelzett rendelkezés. (A képet nem az Olvasónk küldte, helytörténetünk első főutcai Kerékpársáv tábláját magam fotóztam, mert így már nem sokáig lehet látni - a szerk.) 334957208_1611018399412932_4520015266977372930_n.jpg

 

Ezzel szemben az új körforgalmat sok autós elképesztően használja, pl szembe a forgalommal rövidít a városközpont felé, megszokásból. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása