A Bicskei Szó március 21-én több kérdéssel fordult az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz. Válasz még nem érkezett.   
Azért küldtük kérdéseinket éppen oda, mert a Bicske vasútállomás körüli projektben kivitelezőként  szereplő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. január 1-től megszűnt: az Építési és Közlekedési Minisztérium a jogutód. 
Az utolsó kérdésünk az egykori ÁFOR kút - későbbi MÉH-telep a Móricz Zsigmond utcában - komoly talaj- és vízfolyás (Lucernás árok) máig durva szennyezésére vonatkozott, amit legelőször Molnár Dániel környezetvédelmi mérnök, az önkormányzat képviselő-testületének tagja tárt a nyilvánosság elé.
A minisztériumnak feltett kérdésünk így szólt: 
"A www.bicske.blog.hu beszámolt a területen keletkezett szennyezésről. A Csákvári úton már rekultiválták az ottani szennyezést, ami az egykori laktamya kazánházához kötődött, de mi lesz a Móricz Zsigmond utcai egykori ÁFOR kút környékén, ami mellett vízet szállító árkot is szennyezhet  az olaj." 
Ma, március 24-én érkezett egy olvasói bejelentés, miszerint megkezdődött a terület mentesítése.   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása