Saját szememmel láttam, hogy egy közeli házban térdig falazták be a főbejáratot, hogy megvédjék otthonukat a rendszeres árvizektől. Több alkalommal láttam a főképpen a Tűzoltóság, a Polgárőrség munkájára és a lakosság összefogására alapuló árvízvédelmi munkát éjjel és nappal. A  Kölcsey utcai helyzetről részemről ez volt az első híradás, a problémát hasonlóképpen feltáró anyag 2013-ig sehol nem született.   

A csapadékvizet elvezető vízcső a talajban keresztül átvezetett a Kölcsey utca elején (a képen látható munkaterületen) és magántulajdonú ingatlan talajában, a felső településrész legmélyebb pontja, a Káposztás felé.

Itt később történt egy hiba, egy kényszermegoldás, amikor a csapadékvíz elvezetés egy könyökcsővel új irányt kapott és a Kölcsey utca vonalán vezetett. Azonban ez a víztömegnek  egy bizonyos mennyiség felett érthető módon már nem tetszett. Nagyobb terhelés idején a kanyar megállította  a Lucernás-árokból érkező víztömeget, ami ellepte a környéket. Már nagyon régen itt lett volna az ideje az azonnali változtatásnak.

kolcsey.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása