Fűzfa sétány

Címkék: tanuszoda bicske-szíve-park

2016.04.30. 21:04

Korábban ösvényként, harci ösvényként volt emlegetve a Kisfaludyról az Uszodához vezető gyalogút. Főleg, amikor nem voltak fák és nem volt murvázva sem. Egy nagy eső és egy itteni 0 Ft-os szaktanács után murváztatták - de nyilván cikk nélkül is megtették volna, egyedül az nem volt érthető, hogy mire várnak annyit.  

Ha napsütésben gyalogolsz az uszoda felé és még benne is lehettél abban a bicskei családok alkotta csapatban, ami a fákat ültette, mindig el akarnád mondani Nekik egyszerre vagy külön-külön, hogy láttátok, milyen szépen megerősödtek? És tudjátok, hogy ezt a részt Fűzfa sétánynak nevezném? De hát hogyne láttátok volna, locsoltátok, gondoztátok, metszettétek, kavicsággyal raktátok körbe tövüket kiszáradás ellen és nemcsak a Fűzfa sétányon, hanem szinte minden oldalról. 

Szóval ha napsütésben gyalogolsz úszni és szaunázni hátizsákkal, ilyesmik juthatnak eszedbe a parképítő családok által elültetett fákról, amit sok-sok bicskei vásárolt meg a bicskei blog felhívására is.

És eszedbe nem jutna megírni mindezt, gyönyörködnél egyet-kettőt és megtartanád magadnak, ha nem kezdődne benn az uszodában egy olyan beszélgetés, amiben azt kérdezik tőled a "Milyen szép időnk van" kezdetű csevejben, hogy nem tudod-e pontosan mikor lettek ültetve ezek a mára már szép és erős fák. Merthogy ő emlékszik a talajba szúrt kis pálcikákra, rajtuk néhány levél, olyan kis árvák voltak, most pedig három maroknyi a törzsük és lombfrizurájuk nagyon kedves. Azt mondják neked 3 évesek lehetnek, azt mondod, inkább 5.

Márpedig 4 éves, 2012. áprilisában ültették a parképítő bicskei családok. A linkelt cikk nem a gyalogút melletti részről szól, de majd előkerül az is, ha nem keresed.... 

Szóval itt a körülbelüli válasz, mert első dolgod utánanézni, ahogy a Fűzfa sétányról hazaérsz.  

 

ia   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása