Az idén áprilisban megtartott évi rendes közgyűlésén merült fel először a köztestület elnökének és néhány tagjának visszahívása. Akkor rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezték, ami megfelelő szavazati arányra, illetve formai okokra való hivatkozással elmaradt. Az akkori kezdeményezők megismételve javaslatukat újfent kérték a grémium összehívását, melyre péntek este került sor.

A közgyűlés nyitányaként Ivanics Dénes, az egyesület elnöke bejelentette, hogy lemond megbízatásáról. Döntésében követték őt a hét tagú elnökségből hárman, Havai Róbert, Győrik Szabolcs és Czirkelbach Viktor. A lemondásokat követően a döntöttek a megmaradt három elnökségi tagról is, akiket megerősítettek funkciójukban.

Ennek értelmében szeptember 30-ig a munkáltatói jogokat és a pénzügyek felügyeletét Czekmaiszter Renáta, a parancsnoki teendőket Györök Ferenc látja el. A parancsnokhelyettesi tisztséget Ábel Péter tölti be. A folytatásról, konkrétan az új elnök megválasztásásáról és az elnökség kiegészítéséről, a következő rendkívüli közgyűlésen döntenek majd.

Információnk szerint az elnöki poszt várományosa Borbíró Mihály, aki ezt a tisztséget Ivanics Dénes elnökké választása előtt már betöltötte. Azt megelőzően pedig az egyesület felügyelő bizottságának elnöke volt.

bktvweb – D.Gy.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása