A bicskei menekülttábor (Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, Befogadó Állomás, Bicske) helyezi el éjszakára a rászorulókat, hogy megvédje őket a kihűléstől.  

Találkoztam Bogyóval, akit bicskei, civil, minden önérdek nélküli régi jó segítője saját házából indította útjára  Csabdi út felé Bicske központjából. Bogyó tiszta, a segítő hölgy által kimosott ruháiból kapott éjszakára való hálóruhát. Elmondta neki Bogyó szavai szerint, hogy délután 15 órakor már jelentkezhet a táborban, ahol egyen, tisztálkodjon és aludjon.

Bogyó, mint párszor már megírtuk, egy Dankó utcai szükséglakásban élné az életét, ha erre képes lenne. Legjobb tudomásunk szerint nemhogy a fűtésről nem tud gondoskodni a beteges, lábain éppen csak álló szegény férfi, hanem még üvegablakait is bedobálták korábban. Ablak nélkül, fűtés nélkül a mai időjárásban "garantált" a kihűlés halál.

Bogyó tehát ma "belső menekültként" elindult a menekülttábor felé, két-három másik rászorulóval együtt. A "belső migráció" olvasatomban azt jelenti, hogyha egy államban nemcsak államon kívülről érkeznek oltalmat kérők, hanem belülről is.    

- Megyek. Legalább alszok éjjel, melegbe' " - indult a Csabdi út felé botozva.

- Jó éjt, Bogyesz!         

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása