Csakazértis család

Címkék: vélemény család

2013.03.14. 23:16

Egyszerre vagyok dühös, frusztrált, elkeseredett. Mi ugyanis mától nem számítunk családnak a törvény betűje szerint. Család lehet a szerelmem a közös kisfiunkkal, én a két sajátommal, meg a picivel, de így, ahogy élünk öten, így nem lehetünk család. Hogy együtt neveljük mind a hármat - nem számít. Hogy közös a bankszámlánk, megosztjuk a rezsit, a költségeket - senkit sem érdekel. Hogy együtt vagyunk egészségben, betegségben, bajban, örömben, hogy megosztjuk a gondokat és a boldogságokat évek óta - a kormány nagyjából leszarja. Hogy öten járunk kirándulni, öten sétálunk az utcán, öten tempózunk egymás mellett a strandon, vagy bámuljuk az oroszlánt az állatkerti rács innenső oldalán - smafu. Jut eszembe, családi jegyet azért vehetünk még? Vagy már azt sem? És minek számítunk akkor most, mi öten, igen tisztelt politikus hölgyek-urak? Háztartási csoportosulásnak? Rokonsági lakóközösségnek? Netán nagyszobai köteléknek?
Egy háromgyerekes, élettársi viszonyban élő anyuka, aki csakazértis családnak tartja a családját.

 

Kocsis Noémi 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha ennyire szeretitek egymást, és fontosak vagytok egymásnak, akkor évezredes hagyományt tisztelve miért olyan nagy probléma a házasság?
László, egyszerű okokkal magyarázhatnám, ezek egyike pl., hogy mindketten elváltunk, egyikünk papírján éppen most szárad a bírósági tinta. A komolyabb érvem valamiféle elvek emlegetése lenne, de nem teszem. Mindenesetre egy boldog kapcsolat és egy család alapja nem egy darab papír kéne legyen. Ha valaki egyházi esküvőn mondja ki az esküt, ott arról nyilatkozik, szabad akaratából, teljes meggyőződéssel teszi-e azt, amit. Ők nyilván majd füllentenek valamit innentől.
@anyalizis: Azért nem kell elfelejteni az
anyagi vonzatot sem, papíron gyermekét
egyedül nevelő szülőként mindketten plusz
kedvezményekre jogosultak.
tökéletesen egyetértek a hölggyel,abszolut családnak számitanak és ezen nem az ájtatos templomi ceremonia meg a drága pénzen intézett polgármesteri dolgok döntenek,hanem itt a felsőbb hatalmi diktátum megint hogy majd mi mondjuk meg másoknak mert mi tudjuk hogy nektek mi a jó...mondja ezt az a vezetés aki 5 gyerekét 5 vallásként kereszteli,a csoda keresztény vallási párt cimén támogat és csendben eltűr rasszizmust,állatkinzást egyebet..de beleszólva mások érzésébe dönt évezredes hagyomány..kitudja mi lesz ujabb ezer év mulva hagyomány..másrészt ez a csodálatos drága szociálisan érzékeny kormány etet itat olyan csodálatos menekültet aki ingyen vonatozik miközben a hangzatos megmentettük a magyart dumával áll folyton elő..engem nem az idevetődött arab zavar csak először a hazai lakos utazzon ingyen és utána jótékonykodjunk...egy család maguk miatt lesz család nem egy papir miatt ami után érdekes módon válások számában eléggé elől járunk vagy akkor ez nem működik mégsem??
süti beállítások módosítása