No comment

Címkék: árvíz tessely

2013.06.04. 20:41

Ma megtartották a "nagy" összejövetelt a polgármesterrel, de végül nem a hivatalban hanem a Kölcsey utca Lucernás árok áradásával sújtott házai előtt.

kölcsey2.jpg

 

A Bicskei Szó értesülése szerint az árok egyenesen való elvezetése valószínűleg azért bukik, mert  a szomszéd 10 milliót kér a házáért, s ha nem veszik meg nem csinálhatnak az udvarában semmit.

A másik ötlet információink szerint az volt, hogy a kilépő vízátereszeket nagyobbakra cserélik. Azt ígérték, hogy ez tervben marad, de sok idő kell hozzá.

Úgy tudjuk, Tessely Zoltán polgármester érdemben nem válaszolt semmire. Az volt a válasz mindenre hogy "megtervezzük és meglátjuk".

A károsultak nem számíthatnak anyagi segítségre, azaz a közeljövőben semmi nem fog történni.

Egyes észrevételek szerint lekezelő és pökhendi volt a város első emberének stílusa, ami egyes értelmezések szerint részéről védekezés olyan helyzetekben, amikor szakértelem híján nem tud érdemben válaszolni. Egy szintén Tessely Zoltán munkásságával kapcsolatos olvasói megjegyzés szerint, ami a Kölcseyben kialakult, az érintett családok számára katasztrófaterületnek számító híreinkhez érkezett:

"Egy valamire való polgármesternek, legyen bármilyen színű, minden reggel úgy kell kezdenie a napját, hogy az általa nem éhbérért vezetett településen minden reggel jár egyet, minden nap másfelé. Megnézi, minden rendben van-e, hamarabb tudja a problémát, mint a tömeg, beszélget az emberekkel, kapcsolatot tart velük, megoldást keres. Ehhez képest Bicske mai vezetőjét utcán akkor lehet látni - nem Felcsúton, hanem Bicskén -, ha a kocsijából besétál a hivatalba. Valójában ennek is köszönhető, hogy szinte teljesen elfogyott körülötte a levegő. Nagyon várjuk, hogy elköszönhessünk tőle."    

A "nagy" gyűlésen ennyi történt, a lakók összetartóak voltak. Jegyzőkönyv persze nem készült. Elismerték, hogy a legjobban sújtott telekre belépő (120 cm) áteresz kapacitása jóval nagyobb mint a telekről kilépő (80cm) átereszé.

A lakóknak azt állították, hogy az árkot rendszeresen takarítják.  De ezt évek óta az ott élők végzik költségtérítés nélkül, saját költségeikre. Amit kiszednek az árokból szemetet, azt negyed évi 8000 forintért szállítják el, miközben más szemetével töltik meg a kukákat.

A mai gyűlésen erre sem kaptak támogatást, miközben egy észrevétel szerint a Bicskétől 60 km-re lévő településről ugyan ez a bicskei cég szállítja a szemetet negyed évente 1500 forinttal olcsóbban.

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása