Öt napja fordultam a Zöld Bicske Kft.-hez kérdéseimmel, amire sajnos még annyi formaválasz sem érkezett automatikusan, hogy szíves türelmemet kérik. Kivárnám egyébként, de mivel két mai poszt is foglalkozik a Tessely Zoltán által megálmodott Zöld Bicske tevékenységével az Ír az olvasó című kiváló rovatunkban, úgy gondoltam, hogy ez az alapvetően jó hír is idetartozik. Most azonnal. 

A jó hír az, hogy új hulladékszállító autót láttam október 22. táján. Úgy vélem, ha vásárolta volna Bicske, akkor tele lenne vele a magyar média is. Úgy vélem, bérelik attól a cégtől, aminek a Zöld Bicske munkáját kiadják, miután gyakorlatilag kudarcot vallott ez az önkormányzati cég, aminek telephelyén nagy mennyiségű hulladék halmozódott fel anyagi okokból.    

A levél így szólt, továbbra is várják a választ a Bicskei Szó olvasói.   

"Szíves segítségüket kérem két kérdésben.

Láttam 22-én déltájt a Kossuth tér közelében egy jó állapotú hulladékszállítót Szelektív Hulladékgyűjtés oldalfelirattal. Ez a Zöld Bicskéé? Az önkormányzat vette? Vagy a Vertikálé? Több is van?

A www.bicske.blog.hu Fb-csoportjában közzétettem egy kerti hulladékégetés ártalmairól szóló anyagot.

Azt kérdezte valaki, mi lesz a sok nejlonzsákkal? Hogyan kezelik azt? Voltaképpen a kérdés vonatkozhat mindenféle hulladék zsákjára.

Válaszukat előre is köszönöm."

(A zsákokról gondolkodva, két lehetőség van.
Az egyik a lebomló zsák, de ezt a helyszínen nehéz eldönteni, hogy valóban az-e. Ezért kellene olyan lebomló zsákokat gyértatni és értkesíteni az itt élőknek, amilyet a fővárosban is vehetnek, illetve megkapnak a szerződésben foglaltak szerint. Aki nejlonba csomagolja, mindenhogyan fizetnie kell érte. Ha lebomlót terjeszt a cég, akkor tartja magát igazán a nevéhez, a papírforma szerinti elveihez. 

A másik, hogy kiürítik belőle a (zöld)hulladékot és a zsákot külön, megfelelően kezelik.

A harmadik a második slendrián kezelése lehet, de ugye olyan itt nincs, nem lehet, ki van zárva :) Mert a műanyag és a szelektív zöld nem kompatibilis egymással. Ilyet láttunk hajdan Csákvár felé tartván a Justice for Hungary! emlékhelytől kicsit visszább, mára felszámolták.)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása