Szülői észrevétel szerint még mindig nincs a Csokonai Általános Iskolában  60%-os alkoholtartalmú, kézfertőtlenítő, amit a fenntartó írásban is javasolt. Értetlenül állnak a hiány előtt - hiszen veszélyhelyzet van - még akkor is, ha tudják, hogy folyamatban van/lehet a szállítás a fenntartó részéről. 

Bárányos József igazgató elmondta, hogy az iskolák épületeiben folyamatos a felületek tisztítása, fertőtlenítése. A szappanos, alapos  kézmosás  szakemberek szerint is legalább olyan jó, mint a fertőtlenítő használata, ami szintén rendelezésre áll, ha nem is olyan nagy mennyiségben. Az összefogás fontosságát hangsúlyozta.     

Szappanok, persze, vannak, melegvíz és törlő is.  De a megjegyzés szerint az igazgatónak illetve a polgármesternek azonnal be kellene szereztetnie ezt az alapeszközt a bicskei gyerekek és családok védelme érdekében. A Bicskei Tanuszodában a napokban helyezték ki a fertőtlenítőt. Ha  Csokonaiba időközben megérkezett, annál jobb. Hogy miért ennyire későn?   

Úgy értesültünk, hogy a gyerekek megkérdezésével dokumentálták az iskolákban, ki volt mostanában külföldön, hol járt, illetve kikkel érintkezett, akik kinn jártak és a kontaktszemélyek merre jártak. Ez feltétlenül jó, még jobb lett volna hamarabb a felmérés - szinte reflexből  - teszi hozzá forrásunk.

Az iskola 561 tanulójából néhányan innentől két hétig biztosan nem mennek iskolába. A szülőket telefonon értesítették. 

 További észrevétel teljesen más forrásból: az ünnepek előtt a román határtól Hegyeshalomig áll majd a kocsisor. Bicskére nagyon sokan bejönnek, mert olcsóbb beszerzőhely mint az autópálya. Ők behurcolhatják. És ez Romániából visszafelé is igaz. Olvasónk szerint szükséges lenne védelmi bizottság azonnali létrehozása, ami a megelőzés kis és nagy feladataira, a helyzet kezelésére készül fel - folyamatos tájékozódással-tájékoztatással.      

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása