Meg nem erősített értesülésünk szerint a veszélyhelyzetet követően, amiben elsőrendű a munkahelyek megtartása és teremtése széles e hazában - két hét alatt kb. 9+7 bicskei dolgozó veszítette el munkáját a Zöld Bicskénél. Hat nappal ezelőtt (jún. 24., szerda, 12 óra 50 perc) a Zöld Bicske két e-mail címének felhasználásával kértünk tájékoztatást, de a válasz még nem érkezett meg. Sem e-mail-ben, sem telefonon. 
Elmondások szerint távolabbi településeken ajánlottak számukra munkahelyeket, ahová a bejárás túl sok idő és túl sok pénz lenne a keresetekhez képest.
Érdeklődésünkre tartott volna számot, hogy milyen állások szűntek meg és miért. Úgy tudjuk, fizikai munkásokról van szó. 
Rákérdeztünk: "Nincs probléma azzal, hogy mindez a veszélyhelyzet gazdasági hatása idején és jelentős élelmiszer árnövekedésben történik?" 
Úgy tudjuk, hogy mindeközben állománygyűlést tartottak, ahol a dolgozóknak munkaruhát ígértek (régi tartozás) valamint azt ígérte a vezetés, hogy nem lesz több elbocsátás.    
Más természetű kérdésünk így szólt: mennyiben sikerült a telephelyen szabálytalanul kialakult lerakót felszámolni/megszüntetni? A nagyesők idején a talajszennyezés sajnálatos lehetősége fennállt-e a területen?   
Kedden 16 óra 46 perckor megérkezett Mag Barbara, a Zöld Bicske Kft. egyik ügyvezetőjének válasza: 

 A Zöld Bicske Nonprofit Kft-nél munkáltatói felmondás útján nem került sor senkinek az elbocsátására, munkaviszony megszűnésére csak közös megegyezéssel került sor az elmúlt időszakban. Fontos, hogy változott a szolgáltatási terület, sajnos Pilisvörösvár közszolgáltatását már nem mi látjuk el, így a pilisvörösvári iroda is megszűnt. Ettől függetlenül mindenkinek a törvényes keretek közötti kedvező feltételeket kívántuk biztosítani, felmondásra ismételjük egy ízben sem került sor.

 Utalni kívánunk a fenti válaszunkra, fontos, hogy társaságunk továbbra is számít a korábbi munkavállalókra és munkaerőigény esetén bízunk ennek kölcsönösségében. 

Mint munkáltató mindent megtettünk és megteszünk, hogy a szükséges álláshelyeket biztosítsuk, úgy gondoljuk a fenti körülmények mellett is törekedtünk megfelelően eljárni, elbocsátásra nem került sor.

 A telephelyen az esőzések fennakadást nem okoztak, kár nem következett be. A telephelyen a hatályos engedélyek keretei között a hulladékkezelés biztosított, hulladék tárolására ezzel összhangban kerül sor, a tárolt mennyiség folyamatosan csökken.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Bicskei Tesconál is jó páran kerültek utcára a vírus helyzetre fogva március óta... A kutya se foglalkozik velük.... De nincsenek egyedül mondottá a nagy O V... akkor hol a segítség????
süti beállítások módosítása