Somogyország.  Kistelepülés. Szelektív hulladékgyűjtést biztosító kukák. Minden mehet bele ami szelektív.  A válogatást a depóban elvégzik. A kukát az önkormányzat biztosította. 

Azt kérdezték minap, mikor lesz idén a veszélyes hulladékgyűjtés. Mert 2019-ben is elmaradt, 18-ban volt utoljára.

Korábban, az utóbbi évtized első felében (vagy közepe táján?) szintén  előfordult a Zöld Bicske történetében a kihagyás, mert erre a Zöld Bicskének nincs jogosítványa, profikat  kell megbíznia. 

Bátran, egyenesen, világosan, őszintén kellene kommunikálni. Abból ért a magyar.  Ehhez képest teljes a csend.      

Az itt élők egyre jobban megszokták a "veszhull" otthoni gyűjtését és leadását.  Használjuk, élünk vele. Nem olyan emberek vagyunk, akik bármikor szívfájdalom nélkül a határba b@ssz@k ki a háztartásuk veszélyes hulladékát, de ahogy időnként kinéz a város és környéke az illegális lerakókkal, a veszélyes hulladék meghirdetett összegyűjtésének elmaradása felelőtlenség.  

2020 esetében valamelyest védekezni lehet a veszélyhelyzettel. 2019 esetében nem. 

Semmilyen város által fenntartott felületen nem szerepeltetik, hogy lesz-e idén veszélyes hulladékgyűjtés és ha nem, akkor miért nem illetve mikor lesz helyette.  

Ha valóban szeretjük Bicskét, akkor talán óvjuk környezetét ilyen elementáris dolgokkal, mint amilyen egy veszélyes hulladékgyűjtés fontossága  egy évben egyszer.  Mindenki tudja, hogy mindenre van pénz, amire akarjuk, hogy legyen. Akarjuk erre is. 

Tavaly kimaradt a "veszhull gyűjtés",  úgy hallottam, nem találtunk olyan szolgáltatót, aki elvégezte volna, ehhez megfelelő engedélyek szükségesek.

Tavasszal pótoltuk volna. Talán már a helyi új szolgáltató is végezhet ilyet, vélhetően a jelenlegi konzorciumi partnere révén lehet erre lehetősége. 

Ha van is, tavasszal közbeszólt a veszélyhelyzet

Bizonyára napirenden van a veszélyeshulladék gyűjtés, de most már inkább ősz elejére hirdetik, ha a veszélyhelyzet nem erősödik fel.  Reméljük, nem. 

A két ügyvezetővel dolgozó Zöld Bicskét valószínűleg úgy kell érteni, hogy az eddigi főnök a gyakorlatban helyettes lett és érkezett egy vezér. 

A majdnem húsz dolgozó elküldéséről kiadott hírünkkel kapcsolatban érkezett egy olvasói levél: 

"Olvastam a Zöld B. válaszát. Nem igaz. Egy volt dolgozó elmondta, hogy egyik nap munkaidő vége felé, du fél 2-kor összehívták azokat, akik épp nem voltak szabadságon, vagyis dolgoztak. Listáról felolvasták a neveket. Nekik másnap már nem kellett dolgozni menni.

Vagyis nem a dolgozó kérte, hanem a cég lényegében kirúgta őket, azaz felmondtak nekik, ők meg, mi mást is tehettek volna, beleegyeztek. Így papíron és statisztikailag, valóban közös megegyezés volt. A gk.vezetők, rakodók maradtak, mert a szemetet el kell vinni.

A volt dolgozók munkanélküli segélyen vannak. Ezt is az állam fizeti. De mennyivel olcsóbb, mintha havi béreket fizetne!!

Nesze neked, munkahely megtartás segítése, és a többi!" 

A levél írója más egykori dolgozók szerint pontosan összegezte a magyarázkodást.  A legtöbb  esetben ilyen szokott lenni a nagy magyar „közös megegyezés”.

Érdemes lenne megkérdezni, hogy 2014-ben Tessely Zoltán képviselő  még az esztergomi régiót is felemlegette, a munkahelyek megmentése kapcsán, vajon mikor és miért tűnt el ez a régió már az előző ügyvezetés idején...

Fontos még tudni, hogy a "közös megegyezés" során egyetlen "prominens" ember sem került elbocsátásra. 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása