A Csabdi kötődésű Veszelovszki Janka a Freeszfe - Prózai színművész V. éves hallgató  szakdolgozik. Már volt szerencsém írni alakításairól két emlékezetes színházi estét követően. Az első éppen azon az Ódry Színpadon volt, ami ott biztosan megszűnik játszóhelyként. Egy bemutatót a Katona József Színházban fogtam ki.    

Szakdolgozata az SZFE-n történt ellenállást, a 72 napos Free SZFE egyetemfoglalást is feldolgozza. Mindezt úgy, hogy az eseményeknek ő maga is közvetlen résztvevője, követője, formálója volt. 

A szakdolgozat címe: A színházi alkotók társadalmi felelősségvállalása a XXI. században.

A szerző véleménye szerint egy színházi alkotóinak azért nagyobb a felelőssége, mert nagyobb az ismertségük. Szociális, környezetvédelmi területeket is érint, mely mozogalmaktól nem áll távol.   

A munka fő fejezetében Fullajtár Andrea, Mácsai Pál, Mundroczó Kornél, Rátóti Zoltán válaszol Veszelovszki Janka kérdéseire  a társadalmi felessőgvállalásról, politikai szerepvállalásról és a hivatástudatukról. 

  A beszélgetés ITT érhető el.

"A Freeszfe TV új beszélgetés-sorozatot indít “VÉGSZÓ” címmel, amelyben most végzős és már végzett SZFE hallgatók és Freeszfe Egyesületi tagok mondhatják el, hogy milyen témát feszegetnek/feszegettek a szakdolgozatukban, diplomamunkájukban. A sorozat célja, hogy felkeltse a figyelmet a hallgatók által végzett szellemi munka izgalmára és eredményeire. Hisszük, hogy a fiatal generáció kérdésfelvetései, témái lehetnek azok, amelyek a jövőben fontossá válhatnak a színház és filmművészet területein.

"Minden kezdet merész!"
Kérdező: Biró Dorottya
(SZFE - Drámainstruktor - drámajátékos specializáció BA I. év)
Aki válaszol: Veszelovszki Janka (Freeszfe - Prózai színművész V. év)
Téma: A színházi alkotók társadalmi felelősségvállalása a XXI."

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása