A bicskei Vörösmarty utcában  felnőtt Horváth János (58) 10 éve Londonban él családjával. Új kötettel jelentkezett. A mindennapi munkájáról, a földmunkagépes szakemberek különös életéről szól.   

 

Horváth János az a földmunkagépes szakember, aki az alacsony bérek miatt nekivágott a világnak. Blogja alapján  Diggerdrájver címmel született monodráma az Örkény István Színházban, Epres Attila főszereplésével. Sajnos bicskei premier  nem volt, pedig az összes kellék asztalon és székeken túl nem sok minden.    

(Értem én, csak fel nem foghatom, hogy Bicske város kulturális rendezvényekért felelős, megválasztott politikai döntéshozói, hogyan nem jutottak el még önállóan odáig, hogy ezt a Londont, már majdnem a Globe Színházat megjárt művet, aminek Bicske az alfája - Bicskén is bemutassák. Tudják, hogy létezik. Lehet, hogy az a baj, hogy tőlem tudják? Lehet, hogy az a baj, hogy a mű megoldatlan kérdésekre engedély nélkül keresi a választ? "Az ész megáll és ácsorog" - hogy idézzem a mű szavajárását.) 

 

Horváth János új és digitális  könyvéről az ő blogján olvashatunk.

 

Valószínűleg azért életformája az írás, mert az olvasás is, kisgyermek korától.   A bicskei gyermekkönyvtár rendszeres látogatója volt. Egyszer még a bicóját is ellopták, amíg benn olvasott. Amikor bemutatták az írásai nyomán készült darabot a magyar főváros neves színházának világot jelentő deszkáin, akkor azt írtam, hogy most aztán visszakapta az olvasott ember a könyvtár elől elvitt bicót százszorosan. Tehetséges szerzők is csak álmodnak arról, hogy műveik színpadra kerülnek a Kiskörúton.   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kösz Tóni. Már a film is kész van. Láttam. Nagyot üt. Nagyon nagyot.
@diggerdriver: szívesen. nagyon kíváncsi vagyok rá. de nem csak magam miatt :)
süti beállítások módosítása