Ehhez az országos sajtóban megjelent hírhez kapcsolódó helytörténeti tény, hogy bicskei zenészek is játszottak már az egyházi főméltóságnak.

1998 tavaszán II. János Pál pápa idején a Csizmadia László karnagy vezette Fesztivál Fúvószenekar érkezett a Vatikánba. A Szent Péter Bazilika előtti téren olyan egyházi műveket adtak elő, melyeket egy martonvásári, Anna napi fellépésükre készülve hangszereltek.  Az egyik darab eljátszása után egyházi vezető érkezett a vatikáni téren muzsikáló bicskei muzsikosokhoz. Arra kérte őket, hogy a szentatya kérésére ismét játszanak el egy darabot. A bicskei fúvósok persze, örömmel eljátszották a magyar katolikus, országszerte énekelt Mária-himnuszt.

Izing A.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása