A szemfüles kutas

Címkék: m1 rendőrség töltőállomás

2011.11.23. 16:28

Az M1-es autópálya Pest felé vezető oldalán, a 43-as km szelvényben található üzemanyag-töltőállomás kútkezelőjének tűnt fel kedden este tíz órakor az, hogy egy francia rendszámú Honda személygépkocsival valaki nagy mennyiségű – 196,61 liter - gázolajat tankolt, összesen 88 455 Ft értékben. Amikor kiment, látta, hogy a sofőr 12 műanyag kannát töltött tele üzemanyaggal, melyek a csomagtartójában voltak.  

A sofőr ekkor közölte, hogy ennyi pénz ugyan nincsen nála, de telefonon felhívta a barátját, hogy pénzt vigyen neki.
Mivel a nem mindennapos tankolás feltűnt a kutasnak, így az esetről értesítette a rendőrséget. A Tatabányai Rendőrkapitányság Autópálya Alosztály balesethelyszínelői perceken belül a helyszínen voltak, és intézkedés alá vonták a férfit.
Időközben a benzinkútra megérkezett a gépkocsivezető ismerőse, aki a tankolt összeget kifizette.
A Honda sofőrjének ellenőrzése során kiderült, hogy a férfi a gépkocsi eredeti magyar rendszáma elé tette fel a francia hatósági jelzést, és a rendőröknek bevallotta, hogy valóban azzal a szándékkal érkezett a kútra, hogy ott ingyen tankoljon.
 
A férfit így a rendőrök előállították az illetékes Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók egyedi azonosító jel meghamisítása, valamint lopás vétség kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki.
 
A 34 éves tatabányai férfi kihallgatása során is elismerte a terhére rótt bűncselekményeket, és elmondta, hogy a francia rendszámot Franciaországban egy parkolóban találta még korábban, amikor nemzetközi sofőrként dolgozott. Az egyiket kettő darab gyorskötözővel kötötte fel az eredeti rendszámtáblájára, míg a másikat a hátsó rendszámtábla helyére pattintotta fel.
Tettéért akár több évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Szabadlábon védekezik.        
 
Székesfehérvár, 2011. november 23.
 
Németh - Kész Mónika r. szds.
FM RFK szóvivő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása