A BTC kosárcsapata a 3. idegenbeli meccsére is a különbusszal tudott eljutni, odafelé nagyon vidámak voltunk, ünneplésről is beszéltünk, hogy mi lenne ha nyernénk...

Aztán odértünk a Fejér megyei bajnokság legjobb termébe, ami sajnos Magyarország egyik legjobb kosárlabda csarnoka is egyben, a vodafone sportcsarnokba ahol a megye egyetlen NB1/A-s csapata az Albacomp is játszik. A mérkőzésre 10 játékos érkezett és számunkra nagy élmény volt már az, hogy egy ilyen jó pályán léphetünk parkettre, már csak a 2500 szurkoló hiányzott :) Bócsi Gábor sérülés és betegség miatt nem tudott minket elkísérni, Pártl Tibor pedig egyéb okok miatt. A meccsen 3 edzőnk is volt Fehér Ági néni, Hetlinger Ákos, és Schulmann Péter aki a Bicskei kéziladba csapat tagja. A melegítés nem sikeredett túl hosszúra, mert előttünk volt egy edzés, és eléggé elnyúlott, így a szokásos futóiskola, nyújtás kényelmesen meg volt, viszont a labdás melegítésre nem volt 10 percnél több időnk.
 
Ennek ellenére a meccset óriási fiatalos lendülettel kezdtük. Az állás volt 18-8 is a mi javunkra a tavalyi 2. helyezett illetve tavaly előtt bajnok csapat ellen! Ám a lendület kezdett megtörni, illetve egy időkérés után a védekezés váltássukkall teljesen megzavartak minket. Az ember fogásukat az uljonnan tanult figuránkkal simán kijátszottuk, az időkérés utáni zóna ellen viszont már problémánk akadt. Így a 10 pontos előnyünket nem tudtuk megtartani, és az első negyed eredménye 25-25 lett.
 
Az ellenfélnek könnyű dolga volt 11-en voltak jelen, az "öregek" kezdték a meccset, és a fiatalok pedig a 2. negyed sorcserével folytatták. Ellenük nehezebb volt a figura megjátszása, de többször is összejött, illetve lábbal már nem is volt velük könnyű felvenni a tempót, mert NB2-es igazolt játékos is játszott a meccsen, illetve kiöregedett NB1-es játékos is. A második negyedben már fault problémánk is akadt, mert az ellenfél játékosai nagyon rutinosan mozogtak a gyűrű alatt és támadásról támadásra harcolták ki a személyi hibákat. A negyed állása 36-20-ra FKC javára végződött. Így a félidőben 16 pontos hátránnyal 61:45-re álltunk, ami magában egy meccs eredmény is lehetne, mert a szombati hazai mérkőzésünk végeredménye 68:58 lett...
 
De próbáltuk nem feladni, és fújtunk a félidőben nagyokat, és próbáltuk a cseréket is tűzelni, hogy készüljenek, mert játszani fognak. A 3. negyedben az öregfiúk kezdtek az ellenfélnél, akik nagyon rutinosan indításokkal próbáltak minket megverni, sajnos ez többször össze is jött, nagyon nehéz volt levédekezni a nálunk 1 fejjel magasabb játékosokat. Az átlag magassága a bicskei csapatnak 182,92cm, az ellenfél játékosainak a magassága legalább 8-10cm-el magasabb volt a miénknél. Próbálkoztunk keményen védekezni és az öregfiúk is fáradtak, így a 3. negyed volt a legpontgyengébb negyed a 22:17-es állással az ellenfél javára.
 
Az utolsó játékrészben nehéz dolgunk volt, mert a különbség a kezdetén is 21 pontnyi volt a listavezető csapat oldalán, de nem akartuk lezárni ennyivel és nekiálltunk 1 újabb hajrának. Terület védekezésre álltunk át, amit a rutinos vén rókák fiataljai megbombáztak kintről és 3 három pontost is benyeltünk, a támadásaink nem voltak olyan jók mint az ellenfelünké, így a pontkülönbségg csak nőtt tovább. Körülbelül a negyed felénél fel kellett adnunk a meccset a cseréink javára, hogy ők is játszhassanak, bizonyíthassanak és megmutathassák, hogy nem hiába jöttek el a mérkőzésre. Nagyon ügyesen helytálltak, és pontokat is szereztek. A negyed végeredménye 30:23 lett a Fehérvár KC csapatának javára, így a meccset is megnyerték 113:85 arányban. Összegezve egy jó kis ponterős meccs volt, amit a rutintalanságunk miatt nem tudtunk szorosabbá tenni, viszont a 85 dobott pont magáért beszél. Az előző két meccsünkön 107-et termeltünk! A legjobb dobóink: Kun Norbert 25/6, Bócsi Tamás 15, Sztányi Péter 13/6, Kertész Gábor 10/6, Kelemen Árpád 10 pont. Lehőcz Kálmi kivételével minden játékos szerzett pontot a bajnok esélyes csapatnak.
 
A következő meccsünket szintén idegenben a Konstruktor csapata ellen játszuk Fehérváron 2011.12.06-án Mikulás napján, bízunk benne, hogy a Mikulástol ha nem is 1 piros csomagot, de egy piros jegyzőkönyvet kapunk (a nyertes meccs után a piros jegyzőkönyv jár a győztes csapatnak). A következő hazai mérkőzésünk 2011.12.11-én vasárnap a Bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolában (2-es sz.) lesz 16:00-tól a bajnokság újonca ellen a Sárkeresztúr ellen, amelyre szeretettel várunk minden kedves szurkolni vágyót. Az eddigi eredményeinkről és a következendő meccseinkről itt: http://fmksz.hu honlapján lehet informálódni.
 
Kun Norbert 
 
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása