November elsejétől megkezdte működését, a több hónapi próbálkozás után végre megkapott működési engedély birtokában a „Kapcsolat Központ” névre keresztelt, szociális feladatokat ellátó összevont intézmény. Az integrációval együtt a képviselők arról is döntöttek, hogy 2012. február 28-tól megszűnik a korábbi Gondozási Központ keretében működött, bentlakásos Idősek Átmeneti Gondozóháza is.

 
Akkor még arról volt szó, hogy az ott dolgozóknak az új intézményen belül fognak feladatot keresni. Mára kiderült, az érintett öt főnek a gondozóház megszűnésével egy időben a munkahelye is megszűnik. Van közöttük olyan, akinek első munkahelye volt a most integrált Gondozási Központ, leánykori nevén Idősek Klubja. Többségük azonban túl van ötvenedik életévén.
A bentlakásos gondozóház éves költségvetése kb. 23 millió forint volt.
Ebből kb. 7 milliót az állami költségvetés állt, 6-7 millió volt a téritési díj bevétel. Vagyis a városnak évente kb. 10 milliójába került. Ezt az összeget spórolja meg majd hosszútávon a városvezetés. Hosszútávon, mivel az elbocsátott dolgozóknak fizetendő összeg 2012-ben jóval meghaladja a tízmilliót. Cserébe a rászoruló, gondozást igénylő idősek mellett, az öt gondozónő is utcára kerül.
 
bktvweb - Dancsi Gyula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismét egy "ésszerű" döntés Bicske Csabdin élő polgármesterétől! Ez az új munkahely teremtő program? Ezt(sem)ígérték a választások előtt!?
erre: no komment.... :(
süti beállítások módosítása