A péntek kora reggeli balesetekkel összefüggésben:

 
Hidegfront és széllökések: fokozott óvatossággal az utakon! 
 
A mai napon és a hétvégén országszerte számítani kell az időjárási viszonyok megváltozására, amely jelentősen növelheti a balesetek kialakulásának kockázatát. 
 
Már ma reggel és a délelőtti órákban is több olyan baleset történt az utakon, amelynek oka a megváltozott időjárási körülmények figyelmen kívül hagyására vezethető vissza. A súlyos sérüléseken túl történt olyan baleset is, amely sajnálatos módon halálos áldozatot is követelt.
 
Az ország nyugati részére már megérkezett a hidegfront, amely jelentősen befolyásolja közlekedésünket. Szinte az ország egész területén erős széllökések, viharos időjárás várható, amely befolyással lehet a közlekedő járművekre, megnő az árokba csúszás veszélye.
 
Az ország egyes részein tapasztalható napsütéses időjárás megtévesztő lehet, lefagyásokra kell számítani. 
 
Az Országos Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedő figyelmét a megváltozott út- és látási viszonyokra, amelyhez minden közlekedőnek alkalmazkodni kell, próbáljanak meg fokozatosan alkalmazkodni a megváltozott látási és útviszonyokhoz, tekintettel az esetleges ködös, esős, havas időjárásra. Nagyobb követési távolság tartásával megelőzhetőek az erre az időszakra leginkább jellemző koccanások. Az adventi időszakban a hétvégén erős forgalomra kell számítanunk, elsősorban a nagyobb bevásárlóközpontok, vásárok környékén. 
 
Kérjük, hogy fokozott óvatossággal, kellő körültekintéssel közlekedjenek, ugyanis az elkövetkezendő napokban is szélsőséges időjárási körülményekre kell számítanunk. Lényeges, hogy minden járművezető megfelelően felkészítse járművét - és természetesen saját magát - a megváltozó körülményekre. Lassabb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel meg kell előzni a gyalogos baleseteket, még ha azt a gyalogos
figyelmetlensége váltaná is ki. Vigyázni kell az úttest mellett haladó gyermekekre, illetve fokozott figyelemmel kell lenni az iskolák,buszmegállók környékén figyelmetlenül az úttestre lépő gyalogosokra is.
 
Balesetmentes közlekedést kívánunk!
 
Üdvözlettel:

FM RFK Sajtószolgálat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása