Bicske városa a kriminál-statisztikai vizsgálatok alapján a 304 nem megyei jogú magyar városból az 72. helyen áll a 2011-es év adatai szerint. Sajnos bőven a negatív lista első harmadában. 

Bicske azonban árnyalatnyit folyamatosan javít is a klubban elfoglalt helyén, hiszen 2010-ben az 52. helyen álltunk, azelőtt pedig egy több száz sértettet jelentő iskolai lopás következtében a negatív lista élén.  

A 11659 lakosú Bicskén tavaly 540 bűncselekményt követtek el vagyis ezer bicskeire 46,3 bűncselekmény jutott 2011-ben. Ez naponta közel más másfél bűncselekmény. 

A felderített és fel nem derített bűncselekmények arányához kapcsolódó adatokat a Heti Világgazdaságban is közölt statisztika nem tartalmaz. A HVG cikke Bicskét Dunaújváros, Rácalmás, Gárdony mellett emeli ki olyan elkövetőkkel kapcsolatban, akiket életkoruk védett meg a bűnügyi eljárástól. A hír szerint a védett korúak bűncselekményeik közé rablások, iskolai lopások, testi sértések tartoznak a felsorolt településeken.       

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása