A Nagy Károly Csillagászati Közhasznú Alapítvány közleményben adta hírül a világháborús maradvány előkerülését a még mindig nem mentesített Hegyikastély területén.

"112 - ezt a számot tárcsáztuk 2012. október 11-én a birtok bejárásakor miután az egykori gazdasági épületek egyértelműen azonosítható buckáihoz közeledvén Lengyel László aknát látott meg a talajon. A birtokot még nem mentesítették, időről időre felbukkan egy-egy akna. Sőt, kb. 4-5 éve még egy ismeretlen katona holttestét is megtalálták a Hegyikastély közelében. A kiérkező rendőrök felvették a bejelentő adatait, biztosították a helyszínt, és kihívták a tűzszerészeket. Bár erről a töltetről ugyan hiányozhatott a gyújtószerkezet (a rendőrök ezt valószínűsítették), a birtokon eltemetett többi akna még élesített lehet, ezért minden hasonló esetben a rendőrség értesítése szükséges."  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása