Idén immár tizenharmadik alkalommal került megrendezésre, Bicske városában a Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület rendezésében a Bicske Kupa névre hallgató nyílt meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny, a nyílt Magyar KEMPO Bajnokság Gyermek és Serdülő Korosztály I. fordulója.

DSC_5755.JPG

 

A kupa története úgy kezdődött, hogy néhány ember elhatározta, egy olyan versenyt fognak hirdetni, ahol mindenki együtt sír, együtt nevet, együtt ünnepli a harcművészet összetartó erejét. Az alapítók összeültek és lefektették a főbb alapelveket, amik a szervezés és lebonyolítás magas színvonalára törekvés, a nyílt
meghívásos versenyzés lehetőségének megteremtése, csapat verseny hirdetése és az ehhez tatozó
vándorkupa megalapítása valamint külön díjak, ajándékok és étel ital díjmentes biztosítása a versenyzőknek.
2013. április 13-án pontban 10 órakor ünnepélyes keretek között Kiss Norbert ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár úr megnyitotta a rendezvényt.
A megnyitót még sokan mások is megtisztelték jelenlétükkel, köztük Pálffy Károly Bicske alpolgármestere, Oláh Gyárfás Alcsútdoboz polgármestere, Ugron Zoltán Mány polgármestere és Szabó Márton Pilis polgármestere ezzel is kifejezve, hogy a régióban sokak számára fontos és elismerésre méltó ez a verseny és a mögötte meghúzódó munka.

IMG_0014.JPG


Szakmai oldalról is megjelentek prominens személyek, a teljesség igénye nélkül, Wolf László - 6. danos
shotokan karate nagymester; Várszegi Rudolf - az Össz harcművészeti Szövetség alelnöke; Felföldi
Szabolcs - többszörös MMA, Kempo Magyar és Világ Bajnok; Semenijuk Szabolcs - Kurayfat Kempo Szövetség elnöke; Lengyel Tamás - Shihan Kurayfat kempo nagymester; Szayka Róbert - a szlovák kempo szövetség elnöke és Weiszengruber János - Shihan kempo nagymester.
A technikai számokkal kezdődött a nap. Négy páston folytak a bemutatók, önvédelemi és egyéni
formagyakorlatok, egészen délig. A gördülékeny versenyzés érdekében 23 fős bírói gárda tette a dolgát,
s 46 fős rendezői brigád gondoskodott arról, hogy mindenki jól érezhesse magát.
Ezután ebédszünet következett, ahol a versenyzők finom gulyáslevest és buktát fogyaszthattak. A hatalmas adag 170 liter leveshez 30 kg kenyér fogyott. Ezt az óriási mennyiséget a Családok Parkja közösség hat fős lelkes csapata készítette el, a kenyeret pedig a Papinóth Pékségtől kaptuk.
A finom ebéd és a technikai számok éremosztása után a küzdelmi számok következtek. Light Contact, Chikare Curabe és Knock Down versenyszámokban mérhették össze a megjelent versenyzők tudásukat.
A versenyzés fennakadás nélkül zajlott és folyamatos volt az érem átadás is, de az időt így sem sikerült
kicseleznünk. A XIII. Bicske Kupa végül este 21 órakor zárta be kapuit.
5 versenyszámban 112 divízióban osztottunk ki érmeket. 20 csapat 208 versenyzője nevezett.
Sok stílusirányzat képviseltette magát, többek között a Kempo, Magyar Kempo, Fighting Kempo, Nihon Kempo Jitsu, Kurayfat Kempo, Kick Box, Shotokan Karate és a Zen Nihon Tai Jitsu.
A Bicske Vándor Kupát idén az Óbudai Jutsu Kai Kan Egyesület nyerte el a 200 darab túrórudi kíséretében.
Csapatversenyben a második helyezést a Pilis SE míg a harmadik helyet a DHKSE mindössze 1 pontal
lemaradva nyerte el. Mindkét csapat egy-egy 24 szeletes tortát is kapott a Randevú Cukrászdától.
Köszönjük minden versenyzőnek a részvételt, ismét egy fantasztikus napot teremtettünk együtt, találkozunk egy év múlva! Rendezvényünket idén is sok lelkes szülő, magánszemély, kisebb nagyobb cég is támogatta,
ezúton szeretnénk minden segítőnknek és támogatónknak ezért köszönetet mondani, számítunk rájuk jövőre is!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása