Bicskei felderítések címmel tartottak ma sajtótájékoztatót dr. Balázs Sándor r. alezredes rendőrkapitány és Suszter Tamás r. őrnagy, a Bicskei Rk. bűnügyi osztályvezetőjének  vezetésével a Bicskei Rendőrkapitányságon.

A rendőrök a sértett által nyújtott kiváló személyleírás és más fontos nyomok alapján elfogták F. Krisztián 26 éves tatabányai lakost. F. Krisztián gyanúsított Bicske alsó közelében, a Losonci-Rákóczi utcát összekötő közben ütött meg egy idős hölgyet, majd nyakláncát letépte. Nemrégiben a Kinizsi utcai felüljárón brutálisan bántalmazott egy idős hölgyet, lelökte a lépcsőn, nyakláncát leszakítva távozott néhány gramm nemesfémmel. 

A rendőri erők - legalább negyvenen -, pillanatokon belül a helyszínekre értek és megkezdték a felderítést. A rablással gyanúsítható a gyalogos felüljáróról a rendőri kiérkezés előtt a Kinizsi utca felé menekült. Mint azt Suszter Tamás r. őrnagy bűnügyi osztályvezető elmondta, az elkövető a kaput beszakítva lépett be egy számára ismeretlen Kinizsi utcai ház udvarára, a házban számára idegen bérlők éltek. A padlásra annak lezárt ajtajában szintén kárt téve jutott fel és ott húzta meg magát.

A bérlők távozásra szólították, a padláson hagyva ruhái egy részét (a sajtótájékoztatón egy hosszú asztalon laboratóriumi csomagolásban volt szemlélhető padláson hagyott öltözete), az udvaron "magához véve" az ott élők kerékpárját - bicskei rokonaihoz menekült. Az Arany János utcai házban a Kinizsiből ellopott biciklit is előkerítették a nyomozók. A rendőrség a bejelentés pillanatában lezárta a Bicskéről kivezető utakat és nemsokkal  a bűncselekmény után elfogatási parancsot adott ki a személyleírás alapján, akit aztán el is fogtak a tatabányai járőrök. 

dsc_0221.jpgsajttaj.jpg

Bűnjelek, amiket a bűncselekmények vizsgálata során a hatóság lefoglalt és további vizsgálatra biztosít. A bűnjelkezelésnek szigorú szabályai biztosíthatják, hogy a lefoglalt tárgyak bizonyí­ték minőségben  álljanak helyt.  

Fotó: FMRFK 

A gyanúsított védekezése arra épül Suszter Tamás őrnagy  elmondása alapján, hogy rivalizál vele egy bicskei család és őt folyamatosan támadják - ahogy leszállt a vonatról, mindjárt meg akarták verni...

(A Bicskei Szó minden bicskei olvasója nevében további eredményeket kívánunk ebben az ügyben különösen, például hogy a vádhatóság előtt szilárdan álló cövek formájában bontakozzon ki a vád, s hogy a majdani bírósági ítélet kellően hosszú időre vonja ki a "forgalomból" a bicskei idős asszonyokat aljas módon bántalmazó és kirabló majdani elítéltet.)

A gyanúsított rovásán eddig betörések, fémlopások állanak.

Az FMRFK Sajtószolgálatának szó szerinti közleménye:  

"A bicskei rendőrök az elmúlt időszakban elkövetett rablások gyanúsítottját is elfogták. Két bejelentés is érkezett 2013 májusában, illetve júniusában a Bicskei Rendőrkapitányság Ügyeletére. Az egyik szerint 2013. május 9-én két férfi Bicske egyik elhagyatott gyalogos átjárójában (Rákóczi-Losonci köz - A szerk.) megtámadott és bántalmazott egy idős asszonyt, akinek kitépték nyakából az aranyláncát. A támadók a helyszínről futva menekültek el.

A második bejelentés 2013. június 10-én érkezett, amely szerint egy férfi Bicskén a Kinizsi utcai gyalogos felüljárón megtámadott egy idős hölgyet és kitépte nyakából a nyakláncot, majd a helyszínről futva elmenekült. Az adatgyűjtés során beszerzett adatok alapján a nyomozók egyértelműen beazonosították a támadót, aki ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki. A körözés alapján 2013. június 13-án a Tatabányai Rendőrkapitányság járőrei elfogták F. Krisztián 26 éves tatabányai lakost. A két rendbeli rablással és egy rendbeli súlyos testi sértéssel gyanúsított férfit a nyomozók a kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a Székesfehérvári Törvényszék elrendelt. Társát tovább keresik a bicskei rendőrök."

Mint azt a tájékoztatót követő beszélgetésünkben Balázs Sándor rendőrkapitány elmondta: minden bicskei rendőr empátiával élte meg és kezelte ezt az ügyet, ami nagyban motiválta őket a teljes felderítésre.

A további nyakláncletépős - erőszak nélkül a Btk. szerint lopásnak minősülő esetekről is kérdezett a Bicskei Szó a mai tájékoztatón. "Egyelőre csak annyit mondhatok: meglesznek" - válaszolta a rendőrkapitány.    

    A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a bicskei tájékoztatóval egy időben kiadott közleménye szerint betöréssorozat és rablások elkövetőjét sikerült beazonosítania és elfognia a bicskei nyomozóknak.

A Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2013. januárjában nyomozást rendelt el két Bicskén történt betöréses lopás miatt. Az elkövetések helyszíne, módszere és az eltulajdonított tárgyak hasonlósága alapján felmerült, hogy a lopásokat ugyanaz a tettes követhette el. 2013. március 12-én Csákváron, a Május 1-je utcában lévő buszmegállóban a rendőrök igazoltattak egy férfit, akinél betöréshez használható speciális szerszámokat találtak.Az igazoltatott B. Ferenc 46 éves váli lakost a rendőrök elfogták (a Bicskei Rk. csákvári körzeti megbízottja állította meg, Nike, szerszámokkal teli oldaltáskáját földre tette, ám ezt a csákvári térfigyelő rendszer is rögzítette - A szerk.) és előállították. A lakásán tartott házkutatáskor lefoglalt tárgyak beazonosítása után kiderült, hogy azok egy része a korábbi bicskei lakásbetörésekből származik. B. Ferenc ekkor már ismeretlen helyen tartózkodott, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. Ez alapján, a Budapest XI., Balatoni úton fogták el a járőrök 2013. május 29-én. Ezt követően került sor - már Bicskén - gyanúsított kihallgatására. B. Ferenc ennek során elismerte a bűncselekmények elkövetését. Kihallgatását követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a Székesfehérvári Törvényszék elrendelt.
A nyomozás jelenlegi adatai szerint B. Ferenc 18 betörés elkövetésével gyanúsítható, a bicskei házakon kívül vannak Velencei-tó környéki, tatai illetve budapesti ingatlanok is.

A bicskei rendőrkapitány szerint mindkét elfogás kiterjedt, alapos csapatmunka eredménye.  

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az ilyen híreket szeretjük, csak tényleg minél hosszabb időre vonják ki őket a forgalomból, és persze remélhetőleg a társaik is meglesznek hamarosan.
süti beállítások módosítása