Ugyanazon éjszaka alatt kétszer is betörtek egy bicskei lakatlan családi házba Bicske központjában. A rendőrök mind a két esetben elfogták az elkövetőket.
A Bicskei Rendőrkapitányság Ügyeletére 2013. július 23-án hajnali három órakor arról tett bejelentést egy férfi Bicske, Bethlen Gábor utcából, hogy szomszédjában lévő lakatlan családi házból illetve annak udvaráról zajokat hall, és a kutyák nagyon ugatnak.
Amikor a rendőrjárőrök kiértek a helyszínre, azt látták, hogy az ingatlan hátsó ajtajának egyik szárnya illetve a tetőtéri ablak mindkét szárnya nyitva van. Amikor azonban a házat és az udvart átvizsgálták, ott senkit nem találtak.
Az ügyeletesnek ekkor a térfigyelő kamerán keresztül feltűnt egy fiatal személy, aki a betörés helyszínének közelében lévő utcában sétált. A járőröket odairányította, akik ellenőrzés alá vonták a fiatalkorú fiút, majd előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra. Mivel kiderült, hogy a házból rézlemezeket, radiátorokat és más vasanyagokat akart eltulajdonítani, de cselekményét nem tudta befejezni, mert megzavarták, ezért lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A 17 éves bicskei fiatal szabadlábon védekezik.

Néhány órával később, reggel nyolc óra előtt néhány perccel újabb bejelentést tett szintén Bicske, Bethlen Gábor utcából ugyanaz a férfi, mint korábban. Elmondta az ügyeletesnek, hogy megint motoszkálást és zörgést hall a szomszédban, és feltehetőleg betörés van ott folyamatban.
Amikor a járőrök a helyszínre értek, az egyik elkövetőt az emeleten megtalálták. Társa, az ablakon keresztül kiugrott az udvarra, de az ingatlan hátsó részén tartózkodó rendőrök elfogták.
Mindkettőjüket előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol kiderült, a betörőpáros egy testvérpár.
A házban radiátort, illetve rézlemezeket készítettek össze, de azt a tettenérés miatt, ellopniuk nem sikerült.
A 38 éves bicskei M. Lászlót, valamint öccsét, a 28 éves szintén bicskei M. Dánielt a nyomozók lopás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.
A Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán folyamatban lévő büntetőeljárás során mindegyikük szabadlábon védekezik.

A rendőrök mind a fiatalkorú elkövetőnél, mind a testvérpárnál vizsgálják, hogy összefüggésbe hozhatók-e más, korábban történt hasonló jellegű bűncselekményekkel - olvasható a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ilyenkor nekem csak egyetlen kérdésem van: miért védekezhetnek szabadlábon??? Biztos van valami törvényi oka ennek, de értelme semmi. Lám, a 17 éves srácot elengedték, ő már nem mert odamenni, de a haverok odamentek és betörtek. Mert ugye nem hiszi senki, hogy véletlenül pont abba a házba törtek be pár óra múlva? Milyen jó, hogy most mind a hárman szabadlábon vannak, ez annyira megnyugtató, nem? :( Megáll az eszem, komolyan.
"Az ügyeletesnek ekkor a térfigyelő kamerán keresztül feltűnt.."

Azt hiszem lenne értelme tovább bővíteni a hálózatot egy idő után csak elmenne a kedve a betörőknek. Nem tudom, hogy mennyire titkos információ az, hogy jelenleg hol találhatóak a kamerák, de csak bízni tudok benne, hogy az esetleges bővítéssel minél nagyobb területet sikerül lefedni.
Bicskén a térfigyelő kameráknak sem a minősége, sem a mennyisége nem elégséges egyes információk szerint. örömmel működtünk közre (teljes mértékben máig nem teljesült) kampányígéreteket számon kérő írásainkkal, a már kinn lévők ennek is köszönhetők: jó tudni, hogy az egész fejlesztést egy állampolgári javaslat indította el.
süti beállítások módosítása