Ebben a percben közel 2300 olvasónk által ajánlott, harminc olvasói hozzászólást kiváltó Bicskei Szó poszt ügyében eddig hat konkrét élelmiszer felajánlás érkezett a három szem burgonyát zsebre tévő közel 80 éves embernek. A Bicskei Rendőrkapitányság segíteni fogja az adományok célba érését - mindez kiderül a Bicskei Szó megyei rendőr-főkapitányságtól kapott válaszából is.     

Tisztelt Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata!


Szíves segítségüket kérem.

Eddig hat felajánlás érkezett a 3 szem krumplit ellopni próbáló idős embernek. Olvasóink kérdezik, hogy ki volt ő, hol lakik, hová vigyék az adományt...

Elmondtam, hogy ezt a rendőrség biztosan nem adhatja ki.

Arra gondoltam azonban, ha a bicskei rendőrök esetleg elmondanák a vétséggel terheltnek, hogy a bicskei Családsegítő Szolgálatnál és/vagy a Katolikus Karitásznál segítenének rajta - akik már az is lehet, hogy régen megtették ezt az ő esetében is -, akkor én minden Bicskei Szót olvasó adakozni szándékozónak elmondanám azt, hogy vigyék e két hely valamelyikére az élelmiszert.

A neki szánt szatyrokra, zsákokra tegyenek címkét: "79 év". 

Köszönettel, Izing Antal újságíró

------------------------

 

Tisztelt Izing Úr!

Tájékoztatom, hogy levelét a Bicskei Rendőrkapitányság felé továbbítottam. Ezen túl tájékoztatom arról, hogy a témában megkeresett bennünket a Fejér Megyei Hírlap is. A nekik küldött válaszunkat az alábbiakban küldöm.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tapasztalata az, hogy az utóbbi időben a bolti lopásoknál már nem igazán jellemző az, hogy a szabálysértési értékhatáron belül kis összegre – adott esetben ezer forint alatti összegre – kövessenek el lopásokat. A terménylopásoknál ez már gyakrabban előfordul. Utóbbi esetek többségét azonban kisebb településeken követik el, és a sértettje maga a termény termelője. Ilyen esetekben – mivel ezen jogsértések az emberek szubjektív biztonságérzetét negatívan befolyásolják – a rendőrség a szabálysértőkkel szemben határozottan fellép.

A tulajdon elleni szabálysértőkkel szemben a Rendőrség – mint minden más szabálysértés esetén – figyelmeztethet, helyszíni bírságot szabhat ki, ami maximum 50 000 forintos pénzbírság lehet, vagy feljelentést tehet. Utóbbi esetben a Rendőrség az előkészítő eljárást folytatja le, és a Bíróság az, aki mérlegelést követően dönt. Szintén figyelmeztethet, pénzbírságot szabhat ki, ami maximum 300 000 forint lehet, közérdekű munkát szabhat meg, ami maximum 180 óra lehet, illetve elzárással is sújthatja a szabálysértőt, ami maximum 60 nap lehet.

Tapasztalatunk szerint azon személyek, akik ellen ilyen jellegű szabálysértés miatt már intézkedtek a rendőrök, odafigyelnek arra, hogy az 50 000 forintos értékhatárt ne lépjék túl a szabálysértések
elkövetésekor.

A fentieken túl arról is tájékoztatlak, hogy a Rendőrség minden egyes tulajdon elleni szabálysértés esetén minden körülményt figyelembe véve mérlegel. A törvény azonban mindenkire egyaránt vonatkozik életkortól
függetlenül a jogszabályban meghatározott értékhatáron belül, ez lehet 5 forint, de 49 999 forint is.


Tisztelettel:

Németh - Kész Mónika r. őrnagy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása