kempotabl.jpg

(Történt, hogy a napokban egyfelé mentünk idős, nagyon kedves általános iskolai tanárommal. Ma is úgy tekintek rá, mint az iskolai kéktúra csoport vezetőjére, akivel emlékezetesen jó beszélgetésekben voltunk mindannyian hatalmas túráinkon. A minimumnak számít részemről, ha hegymenetbe látom Őt a felüljáron ballagni, megállok mellette. Le a bringáról és együtt folytatjuk az utat. Mesélte, hogy vagy háromszázan voltak az iskola tornatermében Metzger Antinak köszönhetően, s hogy szerinte egy ilyen minőségű közösségi tevékenységet kellene díszpolgári címmel elismerni. Nem mást. Egyetértettem és úgy emlékeztem, hogy néhány éve Anti Bicskei város sportjáért elismerést vehetett át. Végezetül megbeszéltük, hogyha egyértelmű tavaszi jó idő jön megint, talán elsétálhatnánk a Mogyoróson át Ginzáig csak úgy, mert miért ne?, esetleg a kis sziklához is felnézhetnénk. Ennyiben maradtunk, de egy ideje minden évben megegyezünk ebben Gyuszi bácsival.Valóra kellene váltani. Aki jönni akar, írjon. És ma meg is érkezett Orbán Ágnes tudósítása arról, amiről Ő beszélt nekem a telep felé tartva - A szerk.)

      

Idén ismét több mint 200 harcművész gyűlt össze Bicske városában a Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület meghívására. Az alcím sem véletlen, hiszen egy egész napos verseny zajlott szombaton, reggel nyolctól este nyolcig a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolában.

metzger88.jpg

A Kupán három nemzet 16 klubjának 204 versenyzője mérette meg magát technikai és küzdelmi számokban egyaránt.
A szervezői munka már hónapokkal a verseny előtt megkezdődött. Odaadó és lelkes csapat dolgozott azon, hogy a verseny napjára minden apró részlet a helyére kerüljön.
Kisebb-nagyobb nehézségek leküzdése után április
12-én összeállt a kép, és ismét egy nagyszerű nappal
gazdagodtunk mindannyian.
A kupa reggelén kilenctől már gyülekeztek a ver-senyzők, edzők és kísérőik az iskolában. Papírmunka
és mérlegelés után mindenki kapott egy kis apró ajándékot majd felvette a gijét, és kezdődhetett a megnyitó.
A sportcsarnok megtelt élettel. A rendezvényünket mesterünk, Metzger Antal nyitotta meg, és a Bicskei Huszár Zenekar lelkesítő dallamaival indult el az idei Bicske Kupa.
A délelőtt folyamán a technikai versenyszámok zajlottak formagyakorlat, fegyveres formagyakorlat
és önvédelem számokkal. Szép produkciókat láttunk, és gördülékenyen folyt három páston a versenyzés.
Hagyományainkhoz híven idén is megvendégeltük a résztvevőket egy tál ételre, amit a Családok Parkjának csapata főzött meg és osztott ki.
Ebéd után a küzdelmi számok kezdődtek, párhuzamosan pedig a délelőtti versenyszámok éremosztása is lezajlott. Délután sem volt hiány akciókban, pörgős meccsek zajlottak Light Kontakt
és Chikare Kurabe versenyszámokban. Itt már a harcművészetből inkább a “harc” dominált. Megnyitottuk a negyedik pástot, hogy a versenyzés minél hatékonyabban menjen. A délután bizony így is estébe fordult, amikor az utolsó érmet is átadtuk. Kihirdetésre kerültek a csapatverseny eredmények is. Idén a vándorkupát az Óbudai Jitsu Kai Kan Egyesület vitte el és őrizheti egy éven keresztül. Második helyen végzett a Firewolf Küzdősport Klub a harmadik helyet pedig a Szlovák Kempó Szövetség csapata nyerte el.
A hazai DHKSE csapat a negyedik helyet szerezte meg
kicsi – bár annál elszántabb – csapatával.
A nap végére mindenki fáradtan, de elégedetten és örömmel a szívében távozott. Szeretnénk megköszönni minden résztvevőnek, segítőnek, támogatónak és sportbarátnak, hogy jelen voltak és ezzel részesei lettek egy olyan napnak, ami a küzdelemről, az összetartozásról és a harcművészetekről szólt.
Egy Barnard Slade színdarab címét idézve búcsúzunk:
Jövőre veled, ugyanitt!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása