kempocsopika_1398717799.jpg_1062x653

A DHKSE kempókái remekül szerepeltek idén a Budapesten megrendezett IKF  Világbajnokság és Világkupán!

A felkészülésben edzőik, míg a verseny kapcsán felmerülő költségekben Alcsútdoboz és Bicske önkormányzata segítette őket. Rögtön szeretném is ezt az anyagi támogatást megköszönni mindkét település testületének és polgármesterének, hisz gyermekeink eredményei bizonyítják, hogy érdemes volt ezúttal is ezt a csapatot támogatni. Továbbá köszönet jár Oláh Gyárfásnak és Tessely Zoltánnak akik személyesen is megjelentek a rendezvényen, hogy szurkoljanak a mieinknek!

Na de, kezdjük az elejéről. Tavaly novemberben értesültünk a lehetőségről, hogy kempósaink akkreditálhatják magukat a Nemzetközi Kempo Szövetség világbajnokságára.

Ezzel a hírrel és akarattal megkezdődött a hosszú felkészülés a versenyre. Központi edzéseken vettünk részt, pontszerző versenyeken vettünk részt, és saját edzéseinken is keményen dolgoztunk, hogy bekerüljünk a Magyarországot képviselő 115 fős kempo válogatottba.

Ez végül nyolc embernek sikerült: Nagy Anna Réka (Alcsútdoboz), Fülöp Krisztián (Alcsútdoboz), Orbán Ágnes, Orbán Eszter, Orbán Kata és Orbán Szabolcs (Tabajd), Rácz Balázs Ajtony (Felcsút), Piros Patrik (Bicske).

A három napos versenyt Budapesten a MOM Sportcentrumban tartották. 

Az impozáns helyszínen április 24-26-ig összegyűlt a kempos „család” nagyja, 4 kontinens, több mint 30 országából, 440 versenyző.

Formagyakorlatokkal kezdtünk az első napot ahol sikerült bezsebelni 2 bronzérmet Nagy Anna Réka és Orbán Eszter közreműködésével, majd folytatódott a bajnokság a fegyveres formagyakorlattal, ahol Piros Patriknak sikerült SAI fegyverével egy bronz érmet kiharcolnia. Késő délután megkezdődtek az önvédelmi számok ahol három lányunk indult, Orbán Kata, Orbán Eszter, Nagy Anna Réka kik egy-egy bronzéremmel gyarapították eredménytáblázatunkat. A technikai versenyszámok befejeztével elindult a Submission küzdelem (az ellenfelek állásból indulnak, sikeres földrevitel után földharccal döntik el, ki a jobb), ebben a küzdelmi számban Piros Patrik bronzérmet gyűjtött. Igen kemény küzdelemmel szerezte meg ezt a helyezést, úgy hogy ellenfelei elismerését is kivívta. A „Bronz csütörtök” eredményei tehát 7 bronzérem!

A második nap már csak a küzdelemé volt. Öt versenyzőnk indult Stop Semi küzdelmi számban. Igazán kemény csatákat láttunk, mindenki kihozta magából a legjobbat. 

Éremtáblázatunk eképpen alakult: 

Orbán Kata – arany érem

Nagy Anna Réka – ezüst érem

Orbán Eszter – bronz érem

Fülöp Krisztián – bronz érem

Piros Patrik – bronz érem.

Katánk tehát Világkupa győztesként tért haza mindannyiunk örömére!

A szombati napon a kemény küzdelmi számok voltak porondon ahol Rácz Balázs Full Kempo versenyszámban a dobogó tetejéig verekedte fel magát.

Így a második bajnokunk is megszületett!

Összesítésben a harmadik helyen végzett a magyar válogatott a XI. IKF Kempo Világbajnokság és Világkupa összetett csapatversenyében, Románia és Hollandia mögött. A technikai számok és a küzdelmi kategóriák összesítésében pedig ezüstérmesek lettek a mieink.

Ezúton gratulálunk minden harcosnak a magyar csapatban, kikkel egyként harcoltuk ki ezt a remek eredményt! Tiszteletem az edzőknek és mestereknek akik kísérték és támogatták őket ezen az úton. Hajrá Magyarország! Hajrá magyar kempósok!

Orbán Ágnes

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása