Az M1-es autópályán, Herceghalom és Bicske között fogtak el a rendőrök egy szír férfit, aki négy szír állampolgárt akart illegálisan Németországba juttatni.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 46 éves szír állampolgárral szemben.

A járőrök 2015. szeptember 9-én délután az M1-es autópálya 31. kilométerszelvényében, Herceghalom és Bicske között ellenőriztek egy Peugeot típusú személygépkocsit, amellyel öt szír állampolgár közlekedett. A rendelkezésre álló adatok szerint a gépkocsi vezetője - egy németországi letelepedési engedéllyel rendelkező 46 éves szír állampolgár - segítséget nyújtott az úti okmányokkal nem rendelkező utasainak ahhoz, hogy illegálisan Németországba jussanak. A gépkocsi sofőrét a rendőrök elfogták és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és bűnügyi őrizetbe vették.  A jármű utasai jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal befogadó állomására vitték őket.    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása