Miközben városunk nagyjai új autót vesznek maguknak a város pénzén, emelik a városlakók adóját és a hulladékkezelés költségét - mindeközben válaszra sem méltatják a segítséget kérő levelet.  Pálffy Károly figyelmébe ajánljuk, hogy ezt egy magára valamit is adó önkormányzat és vezetői nem engedhetik meg maguknak

- A szerk.  

Kedves Olvasónk válaszadás nélkül hagyott levelei szép sorjában. Ő az aki ebben a városban a választottak helyett tájékoztatást nyújt egy olyan ügyben, amit már mi is forszíroztunk.  Ő mint bicskei állampolgár minden levelét üdvözlettel, névvel, aláírással, címmel és telefonszámmal juttatta el a Bicskei Városházára. Ahol meg sem rezdültek. 

Felháborító, hogy mennyire nincs tájékoztatás. A honlap pedig kritikátlan!
Aki dolgozik, hogyan fogja beszerezni az igazolást - ha egyáltalán tud róla -? Vesz ki szabadságot?!
Napjainkban mindent elektronikusan lehet intézni, csak Bicskén nem!

Miért?

 

Tisztelt Jegyző Úr!

Alulírott .. (teljes név, adatok, lakcím) .. szám alatti lakos kérem, hogy részemre "a legkisebb, 30 literes kuka ürítésére" szóló szerződés megkötéséhez részemre IGAZOLÁST kiállítani szíveskedjék.
Tekintettel a közszolgáltató által meghatározott benyújtási határidőre, kérem, az igazolást részemre legkésőbb 2016. január 25-ig szíveskedjenek kiállítani és megküldeni!

Köszönettel: ..............

Jegyző Úr!

Azért keresem ilyen formában Önt, mivel megkaptam a Zöld Bicske Nonprofit Kft. 2015. IV. negyedévi számlájának hátoldalán az értesítést az igazolás kérésének 2016. január 31-ig történő benyújtására, melynek értelmében a lakóingatlant egyedül és életvitelszerűen használónak ezt a tényt a települési önkormányzat által kiadott igazolás útján a közszolgáltató felé bizonyítani kell. Az igazolás "beszerzésére" vonatkozóan Bicske Város Önkormányzatának egyetlen elérhető (és kevésbé aktuális) honlapján sem találtam arra vonatkozóan útmutatót, hogy ezen igazolást milyen formában, hol, kinél lehet kérni.
Ismerve az ügyintézés nem éppen gyors menetét, a közszolgáltató ugyancsak nehézkes (és nem egyszer tapasztalt pontatlan) ügyfélkezelését, kellő időben szeretnék gondoskodni az "egyedülállósági" igazolás megkéréséről, majd annak AJÁNLOTT LEVÉLBEN történő megküldéséről a közszolgáltató részére.
Megjegyzem, napjainkban már több helyen is ismert az elektronikus ügyintézés!
Talán egyszerűbb lett volna az egyedülállóságról nyilatkozatot küldeni elektronikus levélben (e-mail-ben) a közszolgáltató felé, ami után a Zöld Bicske Nonprofit Kft. az ilyen nyilatkozatot hozzá küldő ügyfelekről csoportos igazolást kérhetett volna az Önkormányzattól!

Név, aláírás 

Tisztelt Jegyző Úr!

Tisztelt Polgármester Úr!

2015. december 19-én írtam Önnek és másolatban Polgármester Úrnak a tárgyban jelzett témában levelet. Az, hogy válaszra sem méltattak, annyira nem lepett meg, mivel számtalan olyan - Interneten nyilvánosan elérhető - hozzászólás, észrevétel szerepel, amely arról szól, hogy Bicske Város vezetői és a Polgármesteri Hivatalt irányító jegyző nem tartja fontosnak, hogy bármely levélre válaszoljon! Sajnos!
A nyilvános honlapon még mindig nem találtam utalást, tájékoztatót arra vonatkozóan, hogy hol is szerezhető be ez a nevezetes, a Kormány rendeletében előírt egyedülállóságot igazoló igazolás a hulladékszállításhoz. Mivel választ nem kaptam, s nem mindig adódik olyan helyzet - szerencsére -, hogy kényszer betegállományba kerüljek, s Bicskén tartózkodjam, bementem és tájékozódtam, hol is lehet beszerezni ezt a nevezetes igazolást! Én már tudom. És Bicske érintett lakossága tudja?
Igazuk van, hogy nem válaszoltak! Nem az Önök érdeke, hogy - ha lehet - az ember spóroljon egy kicsit! Nem is kell nyilvánosságra hozni, mert akkor az a sok gyarló még él a lehetőséggel! Az sem baj, ha csak éjjel és késő este van itthon a bicskei lakos, minek jár el dolgozni?! Ha akar valamit oldja meg!

Önök?!

Levelemet - az előzővel együtt - nyilvánosságra hozom!

Aláírás 

 

Tisztelt Bicskei Szó!

A fentiekben csatolt két levelet küldtem a jegyzőnek és a polgármesternek. Én még mindig nem találok tájékoztatást a szemétszállításhoz kapcsolódó ún. egyedülállósági igazolás beszerzésére vonatkozóan. Sajnálatos módon itthon kellett maradnom, s az idő sürget, ezért személyesen tájékozódtam, ahol megkaptam a választ: az anyakönyvvezetőnél lehet ilyen csoda igazolást kérni. Más tudja vajon?


A levelekben teljes nevem, lakcímem, telefonszámom szerepel, amelyeket ide nem másoltam be. Köszönöm, hogy elolvasták!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása