A Bicskei Szó azért kérdezett, mert május végén a miniszterelnök bejelentette, hogy megszüntetik a bicskei menekülttábort. A bicskei menekülttáborra az EU és a Svájci-alap 1,5 milliárd forintot költött, aminek befejezése 2016. május 31. volt - ez a 444 riportja végén is szerepel.

Egy korábbi, bicskei táborral kapcsolatos Kósa Lajos frakcióvezető által tett kijelentésre a Bicskei Szó reakciót kért a Bevándorlási és Állampolgársági Hivataltól (BÁH), ahol válaszuk szerint nem kívánták kommentálni a politikus mondatát.

E mostani, miniszterelnöki bejelentés után  is feltettük kérdéseinket a BÁH-nak. Ők a Belügyminisztérium Sajtófőosztályához továbbították levelünket, ahonnan ezt a választ kaptuk:

BM Sajtófőosztály

bm.jpg

jún. 14. (2 napja)

 

Tisztelt Izing Antal!

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz elektronikus úton érkezett megkeresésére a Belügyminisztérium az alábbi választ adja:

A kormány elsődleges célja a migráció megállítása, az illegális bevándorlók Magyarországon kívül tartása, következésképpen valamennyi befogadó állomás megszüntetése, ill ezen állomások lakott területen kívül történő elhelyezése.

Ahogy azt a miniszterelnök is említette, a kormány be akarja zárni a bicskei befogadóállomást, ez nem megy egyik napról a másikra, különös tekintettel arra, hogy a migrációs nyomás egyre nő, már 15 ezer határsértőt fogtunk az idén és 18 ezer fő fölött van a beadott menedékkérelmek száma.

Köszönjük a türelmét.

Üdvözlettel,
Belügyminisztérium
Web: http://www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium

 

Mint az alábbi levelünkben feltett, jobbára inkább válasz nélkül maradt kérdéseinkből is kiderül, a bicskei tábor bezárása a politikai kijelentések és bejelentések szintjén áll - a szerk. 

 

Tisztelt BÁH!


Szíves segítségüket kérem egy közelmúltban tett miniszterelnöki bejelentés kapcsán, miszerint a magyar kormány megszüntetné a bicskei menekülttábort.

(...)

Ha erre sem áll módjukban válaszolni, ha nem kívánják kommentálni, azt szeretném megtudni, hogy mekkora és milyen formájú nemzetközi, európai segítségnyújtás van jelen a bicskei állomás mindennapi működésében és melyek azok a tételek, szempontok, megfontolások, tények, adatok - akár a Genfi konvencióhoz való csatlakozás tényétől kezdve - amik valószínűtlenné teszik az ország első, legjobb fekvésű, legjobb komfortfokozatú táborának bezárását.

(...)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása